butiken

  Museibutiken innehåller ett noga utvalt utbud av varor kopplade till utställningarna som brickor med brännvinskryddor som motiv, doftljus inspirerade av våra årstider, marmelader spetsade med sprit och goda ostar spetsade med whisky. Dessutom ger Spritmuseum ut två böcker, en om Absolut Art Collection och en med 75 nedslag i svensk sprithistoria, från Finkel till Folkrestaurang, från Förbud till Totalförbud.

  Vi har tyvärr ingen webbutik.

   

  ART POP

  Journalisten Andres Lokko har på uppdrag av Spritmuseum botaniserat i konstsamlingen Absolut Art Collection. Han har valt ut ett antal konstnärer och verk – och tillsammans med de skivomslag samma konstnärer har målat eller formgett tecknas en annorlunda pophistorik.

  Läs mer

  Presentkort

  Vad ska man köpa till den som har allt? Får vi föreslå ett presentkort till Spritmuseums provningar av vin och sprit.

  Ge bort en upplevelse.

  Kulturnatt

  Under Kulturnatten lördagen den 26 april kl 18-24 fokuserar vi på festen som tema eftersom museets pågående utställningar Spritlandet Sverige, Klubbkids under 150 år och Art Pop skildrar just klubblivet, musiken och ruset. Nattens värdinna är Robert Fux. Tre av Stockholm bästa DJ:s; Siri Hjorton Wagner, Martin Kling och Asynja Gray svarar för musiken. Baren är öppen från kl 18. Fri entré.

  Stockholmsapor - ölprovning med Stockholmstema

  Nadja Karlsson tar pulsen på Stockholms apa-, ipa- och nomadbryggare tisdagen den 22 april kl 18.

  Boka biljett

  Ny inriktning på Spritmuseums restaurang

  Den 6 maj kommer Petter Nilsson från La Gazetta i Paris att tillsammans med Erika Lindström, tidigare restaurangchef på Esperanto att ansvara Spritmuseums restaurang.

  Läs mer:

  Boka bord på vår nya restaurang

  Den 6 maj öppnar Spritmuseums nya restaurang med Petter Nilsson och Erika Lindström i spetsen. I maj serverar vi lunch mellan kl 11.30 och 14.30, måndag till söndag.Välkomna!

  Boka bord.

  Ladda ner snapsvisehäften

  Gillar du att sjunga snapsvisor? Här kan du ladda hem färdiga sånghäften.

  Ladda ner snapsvisehäften

  Vårens provningar

  Amarone, champagne, öl, tequila, cocktail är teman för några av vårens provningar.

  Köp biljetter.

  Det är superlätt att hitta hit

  Gå, ta bussen, ta spårvagnen, ta Djurgårdsbåten till Spritmuseum. Ja, du kan till och med ta din egen båt och lägga till vid museets brygga.

  Till Google Maps

  Klubbkids under 150 år

  Utställningen "Klubbkids under 150 år" bjuder in besökaren att uppleva klubbkulturen från alla dess sidor genom historien. Här möter besökaren nattlivets största och mest utmanande profiler - de som får oss att dansa mer, festa längre och snubbla hemåt framåt småtimmarna. Stockholmsprofilerna som gjort sig kända för att starta festen och ständigt stå i dess centrum.VISAS T.O.M DEN 4 MAJ.

  Läs mer:

  För grupper

  Boka en egen dryckesprovning. Prova Svensk whisky, krydda din egen snaps, nya svenska drycker, champagenprovning eller kanske punsch.

  Läs mer

  Spritlandet Sverige

  Åk kommunalt hit

  Sök resa

  VM i nyskrivna snapsvisor

  Sverige har fått en ny världsmästare. Zaida Granath från Älvsjö är numera regerande världsmästare i nyskrivna snapsvisor. Läs hennes visa Facebooksnaps och de övriga bidragen.

  Läs året 10 bidrag till VM

  snapsviseservetter och snygga brickor

  Snapsviseservetter, brickor med brännvinskryddor, marmelader spetsade med sprit och mycket annat finns i vår museibutik. Välkommen,

  Titta in i vår butik

  Spritmuseum nominerat till årets museum i Europa 2014

  Spritmuseum i Stockholm har nominerats till det prestigefulla priset för bästa europeiska museum, European Museum of the Year Award 2014. Bakom utmärkelsen, som delats ut sedan 1977, står European Museum Forum. Syftet med utmärkelsen är att uppmärksamma mindre museer med mycket innovativ verksamhet som på ett eller annat sätt verkat för god kvalité inom den europeiska museisektorn.

  Boka en visning

  Boka en visning Ägna en timme åt spriten!
 Följ med vår guide på en rundtur till spritlandet Sverige där vårt bitterljuva förhållande till alkohol har huvudrollen och träffa klubbkids under 150 år. Avsluta med konst och skivomslag i utställningen Art Pop.

  Boka en visning.