Rosa bubbel
2016-12-30 18:00

En provning med champagne och andra mousserande drycker som ”Methode Rurale” tillsammans med Nadja Karlsson.

Läs mer

Amarone
2017-01-07 15:00

Nadja Karlsson om ripasso, recioto, appassimento och (förbjudna) miniamarone.

Läs mer

Vinprovning för nybörjare
2017-01-10 18:00

Sofia Törnqvist introducerar dig för båda röda och vita viner, kanske till och med orange och vad man kan tänka på när man väljer vin.

Läs mer

Trendig champagne
2017-01-13 18:00

Vad är det som gäller på bubbelfronten? Nadja Karlsson har svaren.

Läs mer

Rom & choklad
2017-01-14 15:00

Nadja Karlsson lär oss skillnaden mellan fulrom och snyggrom (mellan industrielle och agricole), mellan fulkakao och snyggkakao (forastero och criollo).

Läs mer

Ölets historia
2017-01-17 18:00

I är är det 500 år sedan de tyska renhetslagarna instiftades i Bayern. Nadja Karlsson uppmärksammar jubiléet genom att hålla en provning med öl som inte följer de tyska renhetslagarna.

Läs mer

Franska viner & ostar
2017-01-20 18:00

Ett urgammalt franskt talesätt lyder: ”Osten får vinet att sjunga.” Sofia Törnqvist har tagit fram de optimala kombinationerna.

Läs mer

Rosa bubbel
2017-01-21 15:00

En provning med champagne och andra mousserande drycker som ”Methode Rurale” tillsammans med Nadja Karlsson.

Läs mer

Världens whisky
2017-01-24 18:00

Nadja Karlsson vet det mesta om världens whisky. Den här provningen tar hon med oss till Skottland, Amerika, Japan och, med en viss tvekan, Den Gröna Ön: "Det har ju inte hänt så mycket.

Läs mer

Ärliga viner och ostar
2017-01-27 18:00

Nadja Karlsson bjuder på ärliga vin utan tillsatser och svenska ostar.

Läs mer

Tre italienska giganter
2017-01-28 15:00

Nadja Karlsson har från tre klassiska regioner, Piemonte, Toscana och Valpolicella, valt ut sina favoriter till en provning.

Läs mer

Vinprovning för nybörjare
2017-02-03 18:00

Sofia Törnqvist introducerar dig för båda röda och vita viner, kanske till och med orange och vad man kan tänka på när man väljer vin.

Läs mer

UNITED TASTES OF AMERICA
2017-02-04 15:00

Nadja Karlsson reste runt i USA i höstas. Nu har hon sammanställt sina intryck och kommer bl a att redogöra för de senaste kulinariska trenderna och vilka viner som passar till.

Läs mer

KAPTEN HADDOCK
2017-02-07 18:00

Allas favoritsuput har fyllt 75 år och det uppmärksammar Nadja Karlsson med en provning med både piratolja och kalasmust...

Läs mer

Trendig champagne
2017-02-14 18:00

Vad är det som gäller på bubbelfronten? Nadja Karlsson har svaren.

Läs mer

Amarone
2017-02-18 15:00

Nadja Karlsson om ripasso, recioto, appassimento och (förbjudna) miniamarone.

Läs mer

Viner till vilt
2017-02-21 18:00

Att välja vin till vilt är en utmaning. Många viner passar inte till vilt. Nadja Karlsson ger råd hur man bör tänka.

Läs mer

Franska viner & ostar
2017-02-24 18:00

Ett urgammalt franskt talesätt lyder: ”Osten får vinet att sjunga.” Sofia Törnqvist har tagit fram de optimala kombinationerna.

Läs mer

Vin & mat i kombination
2017-02-25 15:00

Löfte: Du får en helt ny bild av vad mat och dryck tillsammans är och kan vara! Nadja Karlsson håller vad hon lovat.

Läs mer

CHAMPAGNE OCH LYXIGA KORVAR
2017-03-03 18:00

Varför passar korv så bra till champagne. Nadja Karlsson har svaren.

Läs mer

Pinot noir
2017-03-04 15:00

”Gud skapade Cabernet Sauvignon, men Djävulen låg bakom Pinot noir.” De flesta av druvorna dukar under på vägen. Bara de bästa och livskraftigaste (och godaste) överlever.

Läs mer

Gin
2017-03-07 18:00

Gin har blivit fint. Idag fatlagras spriten och kryddas med en hel orgel av utvalda örter. Nadja Karlsson berättar bl a om Den Nya Stramheten och absintfén.

Läs mer

Italienska viner & ostar
2017-03-10 18:00

Nadja Karlsson bevisar sin tes: Svenskar har inte en susning om vilka kulinariska höjder som går att nå med Italiens bästa ostar & viner.

Läs mer

Amarone
2017-03-11 15:00

Nadja Karlsson om ripasso, recioto, appassimento och (förbjudna) miniamarone.

Läs mer

Loiredalens hemligheter.
2017-03-25 15:00

Nadja Karlsson tycker om de kompromisslösa ytterligheterna i Loiredalen. Nu avslöjar hon varför.

Läs mer

Amarone
2017-04-01 15:48

Nadja Karlsson om ripasso, recioto, appassimento och (förbjudna) miniamarone.

Läs mer

Presentkort

Spritmuseums presentkort innehåller fyra
erbjudanden i ett.

Läs mer.

Provningar

Champagne, klassisk, trendig eller med lyxiga korvar, amarone, italienska viner & ostar eller eller naturviner? Välkommen våra dryckesprovningar. De flesta provningar hålls av Nadja Karlsson, årets dryckesprofil 2014.

Köp biljetter

Provningar

Restaurang

På Spritmuseums restaurang sker allt på inspirationens villkor.

Läs mer.

Följ med vår guide på en rundtur till spritlandet Sverige där vårt bitterljuva förhållande till alkohol har huvudrollen. Fortsätt till "Berusande trädgård" om att odla drickbart och avsluta i konsthallen som visar "Egenytligheter - Lena Andersson, Dan Wolgers"

Söndag till fredag kl 13, lördag kl 15.30.

Pris: 40 kr exkl entré till museet.

Boka gärna bord i vår kritikerrosade restaurang före eller efter visningen.

Läs mer

Restaurangens öppettider

LUNCH
Måndag – fredag; 12 – 14.30 i baren.
Lördag – söndag; 12 –15.00 i restaurangen.

MIDDAG
Tisdag till lördag från kl 18.00 – sista bordsbeställningen 20.30, boka här.

 

Berusande trädgård: Odla drickbart

En grön skön utställning som berätta om historien bakom drycker och växter, om trädgårdslängtan och om odlingens lisa för själen. Och självklart om de drycker som trädgården kan inspirera till, med och utan alkohol.

Läs mer

Berusande trädgård med provsmakning

En kombinerad visning med provning i utställningen "Berusande trädgård". Smaka några drycker med trädgårdstema...

 

Köp biljetter.

Odla drickbart

Gör din egen rabarbertonic, älgörtssnaps eller blomsterisbitar.
Varje månad publicerar vi recept till aktuella drycker mm.

Låt dig inspireras.

Köp boken här.

EGENTLIGHETEN
Konstverken av Dan Wolgers och texterna av Lena Andersson utkommer även som bok på Albert Bonniers förlag i januari 2017. Beställ boken till specialpris.