Fatlagring
2017-02-28 18:00

Spritmuseums nördigaste provning där Nadja Karlsson får berätta om sitt stora intresse för fat.

Läs mer

CHAMPAGNE & KORVAR - UTSÅLT
2017-03-03 18:00

Varför passar korv så bra till champagne. Nadja Karlsson har svaren.

Läs mer

Pinot noir
2017-03-04 15:00

”Gud skapade Cabernet Sauvignon, men Djävulen låg bakom Pinot noir.” De flesta av druvorna dukar under på vägen. Bara de bästa och livskraftigaste (och godaste) överlever.

Läs mer

Gin
2017-03-07 18:00

Gin har blivit fint. Idag fatlagras spriten och kryddas med en hel orgel av utvalda örter. Nadja Karlsson berättar bl a om Den Nya Stramheten och absintfén.

Läs mer

Italienska viner & ostar
2017-03-10 18:00

Nadja Karlsson bevisar sin tes: Svenskar har inte en susning om vilka kulinariska höjder som går att nå med Italiens bästa ostar & viner.

Läs mer

Amarone - utsålt
2017-03-11 15:00

Nadja Karlsson om ripasso, recioto, appassimento och (förbjudna) miniamarone.

Läs mer

Heta Etna
2017-03-14 18:00

Nadja Karlsson älskar Sicilien. På Sicilien fokuserar Nadja för tillfället på Etnas nordöstra sluttning, det vill säga Europas mest spännande vinregion just nu.

Läs mer

Vin för nybörjare - utsålt
2017-03-16 18:00

Sofia Törnqvist introducerar dig för båda röda och vita viner, kanske till och med orange och vad man kan tänka på när man väljer vin.

Läs mer

Riesling
2017-03-17 18:00

Riesling-viner passar inte bara till allt utan odlas överallt. Amalia Gonzalez Stöckel ger några goda exempel.

Läs mer

Champagne
2017-03-18 15:00

Sofia Törnqvist bubblar av entusiasm och berättar basfakta om den ädla drycken så att du kan göra de rätta valen.

Läs mer

Loiredalens hemligheter.
2017-03-25 15:00

Nadja Karlsson tycker om de kompromisslösa ytterligheterna i Loiredalen. Nu avslöjar hon varför.

Läs mer

Klassisk champagne
2017-03-30 18:00

Smakexperten Nadja Karlsson om de starka kvinnorna Clicquot, Pommery och Bollinger.

Läs mer

Mesopotamiens smaker
2017-03-31 18:00

Nadja Karlsson tar i denna provning med oss på en resa från Eufrat och Tigris, över Iran och Turkiet till Napa och Sonoma.

Läs mer

Amarone
2017-04-01 15:00

Nadja Karlsson om ripasso, recioto, appassimento och (förbjudna) miniamarone.

Läs mer

Rom & choklad
2017-04-07 18:00

Nadja Karlsson lär oss skillnaden mellan fulrom och snyggrom (mellan industrielle och agricole), mellan fulkakao och snyggkakao (forastero och criollo).

Läs mer

Trendig champagne
2017-04-08 15:00

Vad är det som gäller på bubbelfronten? Nadja Karlsson har svaren.

Läs mer

Champagne
2017-04-14 15:00

Amalia Gonzalez har för avsikt att överraska. Hon tar sin utgångspunkt i de senaste årens enorma efterfrågan på champagne.

Läs mer

Spanska smaker
2017-04-15 15:00

Amalia Gonzalez reder ut vad har hänt med spanska viner senaste decennierna och ger några smakprover.

Läs mer

Tre italienska giganter
2017-04-22 15:00

Nadja Karlsson om tre klassiska regioner, Piemonte, Toscana och Valpolicella.

Läs mer

Franska viner och ostar
2017-04-28 18:00

Ett urgammalt franskt talesätt lyder: ”Osten får vinet att sjunga.” Sofia Törnqvist har tagit fram de optimala kombinationerna.

Läs mer

Klassisk champagne
2017-05-05 18:00

Smakexperten Nadja Karlsson om de starka kvinnorna Clicquot, Pommery och Bollinger.

Läs mer

Frankrikes stora vita viner
2017-05-06 15:00

Nadja Karlsson om viner och ostar från Chablis och Alsace samt uppstickaren Jura.

Läs mer

Amaroneprovning
2017-05-13 15:00

Nadja Karlsson om ripasso, recioto, appassimento och (förbjudna) miniamarone.

Läs mer

Vinprovning för nybörjare
2017-05-19 18:00

Sofia Törnqvist introducerar dig för båda röda och vita viner, kanske till och med orange och vad man kan tänka på när man väljer vin.

Läs mer

Presentkort

Spritmuseums presentkort innehåller fyra
erbjudanden i ett.

Läs mer.

Provningar

Champagne, klassisk, trendig eller med lyxiga korvar, amarone, italienska viner & ostar eller eller naturviner? Välkommen våra dryckesprovningar. De flesta provningar hålls av Nadja Karlsson, årets dryckesprofil 2014.

Köp biljetter

Provningar

Restaurang

På Spritmuseums restaurang sker allt på inspirationens villkor.

Läs mer.

VISNINGAR

Visningar av aktuella utställningar söndag till fredag kl 13.

Förköp av biljetter och mer information se kalendarium.

Köp biljetter

Restaurangens öppettider

LUNCH
Måndag – fredag; 12 – 14.30 i baren.
Lördag – söndag; 12 –15.00 i restaurangen.

MIDDAG
Tisdag till lördag från kl 18.00 – sista bordsbeställningen 20.30, boka här.