amaroneprovning-3AMARONE
ELLER
ATT FÖRTJÄNA ETT BÄTTRE ÖDE ÄN ATT GES BORT I FÖDELSEDAGSPRESENT.

Amarone-vinerna från Valpolicella i Venetien slog igenom i Sverige på slutet av 1990-talet. De var ovanligt bittra, ovanligt starka (över 14%) – och ovanligt dyra. Orsaken till det fortfarande höga priset ligger i den komplicerade tillverkningsprocessen: Druvorna får ligga och torka några månader efter skörd varför över 1/3 av vinet går till spillo. Av någon anledning vill vinkännarna inte riktigt ge Amarone det erkännande vinerna förtjänar. Nadja Karlsson tror sig veta varför. Och passar samtidigt på att förklara den intrikata innebörden i begrepp som ripasso, recioto, appassimento och (förbjudna) miniamarone.
Vi provar på några utvalda viner och amaronerisotto.

DAG: LÖRDAGEN DEN 1 APRIL 2017
TID: KL 15.00 – 16.30
PRIS: 500 KR

Nadja Karlsson har i över tjugo års tid föreläst och undervisat professionellt om Mat & Dryck. Hennes sökande efter unik kunskap har fört henne världen över. Nadjas introduktioner till de provningar hon håller i på Spritmuseum har liknats vid en blandning av nobelföreläsning och ståupp.

2014 valdes Nadja till årets dryckesprofil av tidningen ”Allt om vin”.

Köpt biljett återlöses ej men gäller även till Spritmuseums utställningar.

Restaurangens öppettider

BAR
Måndag 10 – 17
Tisdag – lördag 10 – 22
Söndag 12 – 17

LUNCH
Måndag – fredag; 12 – 14.30 i baren.
Lördag – söndag; 12 –15 i restaurangen.

MIDDAG
Tisdag till lördag från kl 18 – sista bordsbeställningen 20.30, boka här.

 

Presentkort

Spritmuseums presentkort innehåller fyra
erbjudanden i ett.

Läs mer.

Köpings musteri

Lördagen den 25 mars kl 12-15.30 är Köpings musteri värd i Dryckeslabbet.

Provsmaka must och cider. Provsmakningsbiljetter 20 kr/st.

Provningar

Champagne, klassisk, trendig eller med lyxiga korvar, amarone, italienska viner & ostar eller eller naturviner? Välkommen våra dryckesprovningar. De flesta provningar hålls av Nadja Karlsson, årets dryckesprofil 2014.

Köp biljetter

Provningar

Restaurang

På Spritmuseums restaurang sker allt på inspirationens villkor.

Läs mer.