CIDERKURS

Hur gör man cider? Det kan man lära sig under ledning av Stefan Dehlén som bl a är författare till den enda svenska bok om cider som getts ut, ”Ciderboken”. 
Under tre torsdagar i vår kommer Stefan att lära ut allt från äppelkunskap, vilka redskap som behövs för ciderproduktion hemma, olika jästsorter som finns till hur man tillverkar andra drycker av äpplen, päron och kvitten.

23 mars kl 18
Introduktion till cider och äppeldrycker och olika kulturer.
Vi provar olika sorters cider allt från Stefans egen cider, kvittenlikör och pommeau till cider från olika ursprung som Baskien och Frankrike.

20 april kl 18
Hur gör man cider?
Det blir äppelkunskap, redskap för ciderproduktion, olika jästsorter, stilla eller kolsyrad cider m m.

11 maj kl 18
Tredje tillfället kommer att handla om andra drycker av äpplen, päron och kvitten och tillverkning av dem.

Pris: 900 kr för tre tillfällen.
Tid: Kl 18 – 19.30
Pris: 900 kr.

I samarbete med Riktig Cider.

 

 

Restaurangens öppettider

BAR
Måndag 10 – 17,
Tisdag – lördag 10 – 22
Söndag 12 – 17

LUNCH
Måndag – fredag; 12 – 14.30 i baren.
Lördag – söndag; 12 –15 i restaurangen.

MIDDAG
Tisdag till lördag från kl 18 – sista bordsbeställningen 20.30, boka här.

 

Presentkort

Spritmuseums presentkort innehåller fyra
erbjudanden i ett.

Läs mer.

Kulturnatt 29 april kl 18-00

Vernissage av No Label - Absolut Art Collection.
Fest hos Rocky med Agge/Igge som DJ. Rockyöl i baren.
Barer och restaurangen är öppen.

Kvällens special: Gin & tonicbar med Stockholms Bränneri.

 

 

Läs mer.

Provningar

Champagne, klassisk, trendig eller med lyxiga korvar, amarone, italienska viner & ostar eller eller naturviner? Välkommen våra dryckesprovningar. De flesta provningar hålls av Nadja Karlsson, årets dryckesprofil 2014.

Köp biljetter

Provningar

Restaurang

På Spritmuseums restaurang sker allt på inspirationens villkor.

Läs mer.

SM i hantverkscider 20 maj

För första gången anordnas SM i hantverkscider. Det är Spritmuseum på Djurgården i Stockholm som tagit initiativ till tävlingen tillsammans med Riktig Cider.

Tävlingen är uppdelad i två klasser, en för amatörer – som tillverkar för ”husbehov” och en för yrkesverksamma ciderproducenter – tillverkning för försäljning.

Läs mer