CIDERKURS

Hur gör man cider? Det kan man lära sig under ledning av Stefan Dehlén som bl a är författare till den enda svenska bok om cider som getts ut, ”Ciderboken”. 
Under tre torsdagar i vår kommer Stefan att lära ut allt från äppelkunskap, vilka redskap som behövs för ciderproduktion hemma, olika jästsorter som finns till hur man tillverkar andra drycker av äpplen, päron och kvitten.

23 mars kl 18
Introduktion till cider och äppeldrycker och olika kulturer.
Vi provar olika sorters cider allt från Stefans egen cider, kvittenlikör och pommeau till cider från olika ursprung som Baskien och Frankrike.

20 april kl 18
Hur gör man cider?
Det blir äppelkunskap, redskap för ciderproduktion, olika jästsorter, stilla eller kolsyrad cider m m.

11 maj kl 18
Tredje tillfället kommer att handla om andra drycker av äpplen, päron och kvitten och tillverkning av dem.

Pris: 900 kr för tre tillfällen.
Tid: Kl 18 – 19.30
Pris: 900 kr.

I samarbete med Riktig Cider.

 

 

Restaurangens öppettider

BAR
Måndag 10 – 17
Tisdag – lördag 10 – 22
Söndag 12 – 17

LUNCH
Måndag – fredag; 12 – 14.30 i baren.
Lördag – söndag; 12 –15 i restaurangen.

MIDDAG
Tisdag till lördag från kl 18 – sista bordsbeställningen 20.30, boka här.

 

Presentkort

Spritmuseums presentkort innehåller fyra
erbjudanden i ett.

Läs mer.

Köpings musteri

Lördagen den 25 mars kl 12-15.30 är Köpings musteri värd i Dryckeslabbet.

Provsmaka must och cider. Provsmakningsbiljetter 20 kr/st.

Provningar

Champagne, klassisk, trendig eller med lyxiga korvar, amarone, italienska viner & ostar eller eller naturviner? Välkommen våra dryckesprovningar. De flesta provningar hålls av Nadja Karlsson, årets dryckesprofil 2014.

Köp biljetter

Provningar

Restaurang

På Spritmuseums restaurang sker allt på inspirationens villkor.

Läs mer.