FRANSKA VINER MED OSTAR
ELLER
UPPGÖRELSE MED ***BRICKAN.

Det här är en systerprovning till Nadja Karlssons ”Italienska viner med ostar”. Fransmännen har dock ett särskilt intimt förhållande till ost. Ett urgammalt franskt talesätt lyder: ”Osten får vinet att sjunga.” Medan svenskarna har ett talesätt som sträcker sig tillbaka till 1970-talet: ”Ostbrickan anfaller!” Sofia Törnqvist, Nadjas kollega, som inte ens var född då, bestämde sig i våras för att bättra på dess rykte. Men hur? I juli fick hon några extra timmar i lugn och ro att fundera ut en strategi när hon körde i diket i Loire-dalen med sin Toyota (Sofia är en smula inkonsekvent i sin frankofili). I väntan på en traktor med dragkrok summerade hon den svenska ostbrickans vanliga nackdelar: A. För många ostar. B. Fel ostar. C. För få viner. D. Fel viner. Nu har hon inför höstens provningssäsong skapat Le Ultimate Suedoise-Francaise Rondelle Fromage (LUSFRF).

Hemligheten? A. Rätt antal ostar av rätt kvalitet. B. Rätt antal viner av rätt kvalitet. Utsmyckning: Ingen. Med andra ord: Glöm vindruvsknippen och korslagda burksparris. På Sofias ostbricka råder en kärvhet som kompenserar för fem decenniers oförrätter.

DATUM: FREDAG 28 APRIL 2017
TID: KL 18.00 – CA 19.30
PRIS: 500 KR

Köpt biljett återlöses ej. Biljetten gäller även som entré till Spritmuseums utställningar.  

Vill du äta innan provningen rekommenderar vi Spritmuseums bar. Vill du äta efter provning finns även Spritmuseums kritikerrosande restaurang att välja mellan. 

Restaurangens öppettider

BAR
Måndag 10 – 17,
Tisdag – lördag 10 – 22,
Söndag 12 – 17

LUNCH
Måndag – fredag; 12 – 14.30 i baren.
Lördag – söndag; 12 –15 i restaurangen.

MIDDAG
Tisdag till lördag från kl 18 – sista bordsbeställningen 20.30, boka här.

 

Presentkort

Spritmuseums presentkort innehåller fyra
erbjudanden i ett.

Läs mer.

Spritmuseum 5 år

Fredagen den 26 maj firar vi fem år i Galärskjulen.

Vi bjuder på 50% rabatt på entrén under hela dagen samt goodiebag med utvalda varor från museets butik och museets bar serverar en specialkomponerad födelsedagsdrink.

Ballongutdelning fredag 12-16 och lördag 10-14.

Provningar

Champagne, klassisk, trendig eller med lyxiga korvar, amarone, italienska viner & ostar eller eller naturviner? Välkommen våra dryckesprovningar. De flesta provningar hålls av Nadja Karlsson, årets dryckesprofil 2014.

Köp biljetter

Provningar

Restaurang

På Spritmuseums restaurang sker allt på inspirationens villkor.

Läs mer.

SM i hantverkscider 20 maj

För första gången har SM i hantverkscider anordnats. Det är Spritmuseum på Djurgården i Stockholm som tagit initiativ till tävlingen tillsammans med Riktig Cider.

Läs vilka som vann.