GRAND SLAM
ELLER
LOIREDALENS HEMLIGHETER.

Delar av Loire-dalen i Frankrike tillhör Unescos världsarv. Det hindrar inte Nadja Karlsson från att trampa fram i sina gummistövlar mellan dälder och dalar. Hon måste ju få ihop en intressant provning! Loire är världens slottstätaste område och en gång i världen, även i Sverige, när endast de besuttna drack vin, var viner från Loire det finaste man kunde dricka. Så småningom tog Bordeaux över det epitetet. Men Loire-viner är fortfarande underbara enligt Nadja. Hon tycker om de kompromisslösa ytterligheterna: ”Är dom vita är dom vita och är dom röda är dom röda.” Jordmånen spelar roll. ”Loire” betyder ju slam. Nadja trampar på i sina gummistövlar genom regionen. I väster finns världens bästa ostron och i öster världens bästa getost. Och däremellan världens näst bästa vin. Som snart finns att provsmaka på Spritmuseum.

DAG: LÖRDAGEN DEN 25 MARS 2017
TID: KL 15.00 – 16.30
PRIS: 500 KR

Nadja Karlsson har i över tjugo års tid föreläst och undervisat professionellt om Mat & Dryck. Hennes sökande efter unik kunskap har fört henne världen över. Nadjas introduktioner till de provningar hon håller i på Spritmuseum har liknats vid en blandning av nobelföreläsning och ståupp.

Köpt biljett återlöses ej men  gäller även som entré till Spritmuseums utställningar. 

Vill du äta innan provningen rekommenderar vi Spritmuseums restaurang för lunch eller i museets bar efter provningen.

Restaurangens öppettider

BAR
Måndag 10 – 17,
Tisdag – lördag 10 – 22,
Söndag 12 – 17

LUNCH
Måndag – fredag; 12 – 14.30 i baren.
Lördag – söndag; 12 –15 i restaurangen.

MIDDAG
Tisdag till lördag från kl 18 – sista bordsbeställningen 20.30, boka här.

 

Presentkort

Spritmuseums presentkort innehåller fyra
erbjudanden i ett.

Läs mer.

Spritmuseum 5 år

Fredagen den 26 maj firar vi fem år i Galärskjulen.

Vi bjuder på 50% rabatt på entrén under hela dagen samt goodiebag med utvalda varor från museets butik och museets bar serverar en specialkomponerad födelsedagsdrink.

Ballongutdelning fredag 12-16 och lördag 10-14.

Provningar

Champagne, klassisk, trendig eller med lyxiga korvar, amarone, italienska viner & ostar eller eller naturviner? Välkommen våra dryckesprovningar. De flesta provningar hålls av Nadja Karlsson, årets dryckesprofil 2014.

Köp biljetter

Provningar

Restaurang

På Spritmuseums restaurang sker allt på inspirationens villkor.

Läs mer.

SM i hantverkscider 20 maj

För första gången har SM i hantverkscider anordnats. Det är Spritmuseum på Djurgården i Stockholm som tagit initiativ till tävlingen tillsammans med Riktig Cider.

Läs vilka som vann.