MED STRINDBERG PÅ VINRESA

eller

Bör man ge dricks till Den Gröna Féen?

 

August Strindberg lämnade Sverige med Siri von Essen och döttrarna Karin och Greta år 1883 och tillbringade de närmaste åren omväxlande i Frankrike och Schweiz. Det var en omvälvande period i hans liv med bland annat Giftas-åtalet hemma i Sverige. Under resorna fram och tillbaka mellan Schweiz och Paris kom han att upptäcka vinregionen Juras förtjänster. Som av en händelse råkar Jura-viner just nu vara det mest trendiga man kan dricka, något som föranlett Nadja Karlsson att tillsammans med intendent Camilla Larsson på Strindbergmuseet arrangera en provning av Strindbergs favoritviner (traktens ostar ingår). Intendent Larsson bidrar med högläsning ur författarens verk. Strindbergs ambition var att erövra Paris: 1800-talets huvudstad. Om han kunde slå igenom i Paris så skulle han troligtvis bli mer uppskattad och bättre behandlad i Sverige än vad som var fallet. I Paris drack han självfallet också franska viner, men en ny vän blev absinten, den hallucinatoriska gröna dryck som fick ett otal författare och konstnärer att bli vansinniga. Nadja häller upp absint i glasen, men håller hårt i flaskan så att inga Inferno-kriser uppstår på Spritmuseum.

DATUM: TISDAG 30 MAJ2017
TID: KL 18.00 – CA 19.30
PRIS: 400 KR

Köpt biljett återlöses ej. Biljetten gäller även som entré till Spritmuseums utställningar.  

Vill du äta innan provningen rekommenderar vi Spritmuseums bar. Vill du äta efter provning finns även Spritmuseums kritikerrosande restaurang att välja mellan. 

Restaurangens öppettider

BAR
Måndag 10 – 17,
Tisdag – lördag 10 – 22,
Söndag 12 – 17

LUNCH
Måndag – fredag; 12 – 14.30 i baren.
Lördag – söndag; 12 –15 i restaurangen.

MIDDAG
Tisdag till lördag från kl 18 – sista bordsbeställningen 20.30, boka här.

 

Presentkort

Spritmuseums presentkort innehåller fyra
erbjudanden i ett.

Läs mer.

Spritmuseum 5 år

Fredagen den 26 maj firar vi fem år i Galärskjulen.

Vi bjuder på 50% rabatt på entrén under hela dagen samt goodiebag med utvalda varor från museets butik och museets bar serverar en specialkomponerad födelsedagsdrink.

Ballongutdelning fredag 12-16 och lördag 10-14.

Provningar

Champagne, klassisk, trendig eller med lyxiga korvar, amarone, italienska viner & ostar eller eller naturviner? Välkommen våra dryckesprovningar. De flesta provningar hålls av Nadja Karlsson, årets dryckesprofil 2014.

Köp biljetter

Provningar

Restaurang

På Spritmuseums restaurang sker allt på inspirationens villkor.

Läs mer.

SM i hantverkscider 20 maj

För första gången har SM i hantverkscider anordnats. Det är Spritmuseum på Djurgården i Stockholm som tagit initiativ till tävlingen tillsammans med Riktig Cider.

Läs vilka som vann.