Mesopotamiens smaker
eller
Nadja bland vinets vaggor.

”Se hur det gick för kåldolmarna . . ., finns ju ingen som dricker turkiskt vin till dom längre.” Nadja Karlsson tystnar en stund – innan hon väger sina ord på guldvåg för att inte kliva ner i det berömda etniska diket. Hon ser en likhet mellan en fordom turkisk rätt och dagens turkiska, armeniska, libanesiska och iranska specialiteter i Sverige. De har liksom försvenskats så till den grad att människor börjat glömma deras ursprung. Egentligen har hon inga problem med det. Vanlig hygglig evolution. Men varför inte för en stund återgå till att servera vin till dessa rätter som en gång hörde dessa rätter till? Av samma anledning vi en gång höll oss till italienskt vin till pizza? Nadja tar i denna provning med oss på en resa från Eufrat och Tigris, över Iran och Turkiet till Napa och Sonoma. Hon följer i den mytiska korsriddares spår som sägs ha fört shirazdruvan till Frankrike – och i hälarna på de emigranter som vidarebefordrade druvan över haven till Australien och Amerika.

DAG: FREDAGEN DEN 31 MARS 2017
TID: KL 18.00 – 19.30
PRIS: 500 KR

Nadja Karlsson har i över tjugo års tid föreläst och undervisat professionellt om Mat & Dryck. Hennes sökande efter unik kunskap har fört henne världen över. Nadjas introduktioner till de provningar hon håller i på Spritmuseum har liknats vid en blandning av nobelföreläsning och ståupp.

2014 valdes Nadja till årets dryckesprofil av tidningen ”Allt om vin”.

Köpt biljett återlöses ej.

Restaurangens öppettider

BAR
Måndag 10 – 17,
Tisdag – lördag 10 – 22,
Söndag 12 – 17

LUNCH
Måndag – fredag; 12 – 14.30 i baren.
Lördag – söndag; 12 –15 i restaurangen.

MIDDAG
Tisdag till lördag från kl 18 – sista bordsbeställningen 20.30, boka här.

 

Presentkort

Spritmuseums presentkort innehåller fyra
erbjudanden i ett.

Läs mer.

Spritmuseum 5 år

Fredagen den 26 maj firar vi fem år i Galärskjulen.

Vi bjuder på 50% rabatt på entrén under hela dagen samt goodiebag med utvalda varor från museets butik och museets bar serverar en specialkomponerad födelsedagsdrink.

Ballongutdelning fredag 12-16 och lördag 10-14.

Provningar

Champagne, klassisk, trendig eller med lyxiga korvar, amarone, italienska viner & ostar eller eller naturviner? Välkommen våra dryckesprovningar. De flesta provningar hålls av Nadja Karlsson, årets dryckesprofil 2014.

Köp biljetter

Provningar

Restaurang

På Spritmuseums restaurang sker allt på inspirationens villkor.

Läs mer.

SM i hantverkscider 20 maj

För första gången har SM i hantverkscider anordnats. Det är Spritmuseum på Djurgården i Stockholm som tagit initiativ till tävlingen tillsammans med Riktig Cider.

Läs vilka som vann.