Ärliga viner eller
Fortfarande skeptisk?

Senaste åren har naturviner blivit allt populärare i Sverige, även om det finns en del skeptiker kvar att övertyga. Vin skall ju smaka på ett visst sätt. Att naturvinerna inte blivit så populära (eller åtkomliga) har att göra med små upplagor och höga priser. Definitionen av ’naturvin’ skiftar beroende på vem man frågar, men om man frågar Nadja Karlsson: Icke-manipulerade viner, utan tillsatser som svavel eller jäst, framställda av handplockade druvor. Inte förvånande är sommelierkåren delad. De äldre företrädarna omhuldar klassiska, mer förfinade viner – medan de yngre har anammat de ärliga, oförvanskade, trendiga naturvinerna. Men som Nadja frågar sig i sin artikel i somras i tidningen Allt Om Vin: Hur kan man bli arg på ett vin för att det är rent? Ytterligare relevant fråga: Hur kan man bli arg på ett vin som gör sig så underbart ihop med ost? Fortfarande skeptisk?

Under alla omständigheter lockar Nadja med Sivans underbara icke-manipulerade ostar.

DATUM: TISDAG 23 MAJ 2017
TID: KL 18 – CA 19.30
PRIS: 500 KR

Nadja Karlsson har i över tjugo års tid föreläst och undervisat professionellt om Mat & Dryck. Hennes sökande efter unik kunskap har fört henne världen över. Nadjas introduktioner till de provningar hon håller i på Spritmuseum har liknats vid en blandning av nobelföreläsning och ståupp.

2014 valdes Nadja till årets dryckesprofil av tidningen ”Allt om vin”.

Köpt biljett återlöses ej men gäller som entré till museet.

 

Restaurangens öppettider

BAR
Måndag 10 – 17,
Tisdag – lördag 10 – 22,
Söndag 12 – 17

LUNCH
Måndag – fredag; 12 – 14.30 i baren.
Lördag – söndag; 12 –15 i restaurangen.

MIDDAG
Tisdag till lördag från kl 18 – sista bordsbeställningen 20.30, boka här.

 

Presentkort

Spritmuseums presentkort innehåller fyra
erbjudanden i ett.

Läs mer.

Spritmuseum 5 år

Fredagen den 26 maj firar vi fem år i Galärskjulen.

Vi bjuder på 50% rabatt på entrén under hela dagen samt goodiebag med utvalda varor från museets butik och museets bar serverar en specialkomponerad födelsedagsdrink.

Ballongutdelning fredag 12-16 och lördag 10-14.

Provningar

Champagne, klassisk, trendig eller med lyxiga korvar, amarone, italienska viner & ostar eller eller naturviner? Välkommen våra dryckesprovningar. De flesta provningar hålls av Nadja Karlsson, årets dryckesprofil 2014.

Köp biljetter

Provningar

Restaurang

På Spritmuseums restaurang sker allt på inspirationens villkor.

Läs mer.

SM i hantverkscider 20 maj

För första gången har SM i hantverkscider anordnats. Det är Spritmuseum på Djurgården i Stockholm som tagit initiativ till tävlingen tillsammans med Riktig Cider.

Läs vilka som vann.