SOFTA MED ROCKY
eller
Varning! Provningen äger rum i Rockys bostad.

Seriefiguren Rocky och hans skapare Martin Kellerman är två av landets mest intressanta skildrare, uttolkare och medskapare av svensk alkoholkultur. Rocky-utställningen på Spritmuseum gav skäl att anordna en provning utifrån teamets smakpreferenser. Provningen äger rum i utställningen, en uppbyggd exakt kopia av Rockys kök och ateljé, hans lantställe och kompisen Igges vardagsrum. Sofia Törnqvist som håller i provningen förmedlar som vanligt unika specialistkunskaper, men försöker lika mycket se till att det hela inte går över styr. Eftersom Rocky brukar dissa hantverksöl (”utspätt blomvatten med pepparkaksdeg”) häller Sofia upp lättdrucket Rocky-öl i köket, framtaget i samarbete mellan museet och Stockholm Brewing Co. I ateljén provas ”ett vin som är bra att jobba till” (Sofia försöker i möjligaste mån att inte släppa någon bag-in-box över tröskeln). På landet blir det kanske till och med tal om ett naturvin, om nu inte Rocky obstruerar. När vi anländer till Igges vardagsrum är vi trötta på öl och vin och måhända hänger vi med huvudet: Rockys favoritdrink The Regulator gjuter nytt liv i provningen.

DAG: TORSDAG 15 JUNI
TID: KL 18 – ca 19
PRIS: 300 KR 

Restaurangens öppettider

BAR
Måndag 10 – 17,
Tisdag – lördag 10 – 22,
Söndag 12 – 17

LUNCH
Måndag – fredag; 12 – 14.30 i baren.
Lördag – söndag; 12 –15 i restaurangen.

MIDDAG
Tisdag till lördag från kl 18 – sista bordsbeställningen 20.30, boka här.

 

Presentkort

Spritmuseums presentkort innehåller fyra
erbjudanden i ett.

Läs mer.

Spritmuseum 5 år

Fredagen den 26 maj firar vi fem år i Galärskjulen.

Vi bjuder på 50% rabatt på entrén under hela dagen samt goodiebag med utvalda varor från museets butik och museets bar serverar en specialkomponerad födelsedagsdrink.

Ballongutdelning fredag 12-16 och lördag 10-14.

Provningar

Champagne, klassisk, trendig eller med lyxiga korvar, amarone, italienska viner & ostar eller eller naturviner? Välkommen våra dryckesprovningar. De flesta provningar hålls av Nadja Karlsson, årets dryckesprofil 2014.

Köp biljetter

Provningar

Restaurang

På Spritmuseums restaurang sker allt på inspirationens villkor.

Läs mer.

SM i hantverkscider 20 maj

För första gången har SM i hantverkscider anordnats. Det är Spritmuseum på Djurgården i Stockholm som tagit initiativ till tävlingen tillsammans med Riktig Cider.

Läs vilka som vann.