Spanska smaker
eller
Farväl till Pepes bodega.

Kärleken mellan svenskarna och Spanien var ögonblicklig på sjuttiotalet. Kärleken höll i sig även när svenskarna anlänt hem. Kring år 2000 kom 40% av allt vin som såldes i Sverige från Spanien. Idag är den siffran nere i 9%. Vad har hänt med svenskarnas vinpreferenser? En intressantare fråga enligt Amalia Gonzalez: Vad har hänt med spanska viner senaste decennierna? Statistiken är nämligen missvisande. Svenskarna har inte hängt med. Om de gjort det skulle siffrorna sett annorlunda ut. För det första finns idag en kader moderna Rioja vid sidan av klassiska Rioja. Och därtill finns mängder av intressanta viner från nya trendiga spanska regioner. Väldigt få vinprovare i Sverige torde vara mer lämpade än Amalia Gonzalez att agera ciceron, hon med sina chilenska och spanska rötter, hon som kom hit samtidigt med de första återvändande Rioja-saliga svenskarna på sjuttiotalet.

DAG: LÖRDAG 15 APRIL 2017
TID: KL 15.00 – CA 16.30
PRIS: 400 KR

Köpt biljett återlöses ej.

Biljetten gäller även som entré till Spritmuseums utställningar.  

Restaurangens öppettider

BAR
Måndag 10 – 17,
Tisdag – lördag 10 – 22,
Söndag 12 – 17

LUNCH
Måndag – fredag; 12 – 14.30 i baren.
Lördag – söndag; 12 –15 i restaurangen.

MIDDAG
Tisdag till lördag från kl 18 – sista bordsbeställningen 20.30, boka här.

 

Presentkort

Spritmuseums presentkort innehåller fyra
erbjudanden i ett.

Läs mer.

Spritmuseum 5 år

Fredagen den 26 maj firar vi fem år i Galärskjulen.

Vi bjuder på 50% rabatt på entrén under hela dagen samt goodiebag med utvalda varor från museets butik och museets bar serverar en specialkomponerad födelsedagsdrink.

Ballongutdelning fredag 12-16 och lördag 10-14.

Provningar

Champagne, klassisk, trendig eller med lyxiga korvar, amarone, italienska viner & ostar eller eller naturviner? Välkommen våra dryckesprovningar. De flesta provningar hålls av Nadja Karlsson, årets dryckesprofil 2014.

Köp biljetter

Provningar

Restaurang

På Spritmuseums restaurang sker allt på inspirationens villkor.

Läs mer.

SM i hantverkscider 20 maj

För första gången har SM i hantverkscider anordnats. Det är Spritmuseum på Djurgården i Stockholm som tagit initiativ till tävlingen tillsammans med Riktig Cider.

Läs vilka som vann.