SVENSKT HANTVERKSÖL
eller
Bygger dom spa på Spritmuseum?

Senaste åren har små svenska bryggerier växt upp som jästsvampar ur jorden. (Det finns 250 idag mot endast 30 år 2010.) Sofia Törnqvist tar tempen på ett ölland präglat av uppfinningsrikedom och kreativitet – så långt från de 500-årsjubilerande tyska renhetslagarna det går att komma.

Humle och malt i all ära, men visst låter salt, bacon, tobak, vaniljbönor och jasmin mer löftesrikt? Svenska småbryggerier har vuxit, såväl i mentalitet som produktionskapacitet. Några har förlorat sin själ på vägen, andra har lyckats med metamorfosen att bli ett stort bryggeri (men håller för imagens skull tyst om det). Svenska så kallade fantombryggare reser världen runt med unika koncept och idéer, hyr in sig hos utländska kollegor – och exporterar den färdiga ölen tillbaka till Sverige. IPA och APA känns inte längre lika angelägna. Kan vi numera till och med prata om SPA, det vill säga Swedish Pale Ale? Sofia försöker med hjälp av provningsdeltagarna att mellan klunkarna resonera sig fram till ett svar.

DAG: TISDAG 6 JUNI
TID: KL 15- ca 15.45
PRIS: 300 KR 

Restaurangens öppettider

BAR
Måndag 10 – 17,
Tisdag – lördag 10 – 22,
Söndag 12 – 17

LUNCH
Måndag – fredag; 12 – 14.30 i baren.
Lördag – söndag; 12 –15 i restaurangen.

MIDDAG
Tisdag till lördag från kl 18 – sista bordsbeställningen 20.30, boka här.

 

Presentkort

Spritmuseums presentkort innehåller fyra
erbjudanden i ett.

Läs mer.

Spritmuseum 5 år

Fredagen den 26 maj firar vi fem år i Galärskjulen.

Vi bjuder på 50% rabatt på entrén under hela dagen samt goodiebag med utvalda varor från museets butik och museets bar serverar en specialkomponerad födelsedagsdrink.

Ballongutdelning fredag 12-16 och lördag 10-14.

Provningar

Champagne, klassisk, trendig eller med lyxiga korvar, amarone, italienska viner & ostar eller eller naturviner? Välkommen våra dryckesprovningar. De flesta provningar hålls av Nadja Karlsson, årets dryckesprofil 2014.

Köp biljetter

Provningar

Restaurang

På Spritmuseums restaurang sker allt på inspirationens villkor.

Läs mer.

SM i hantverkscider 20 maj

För första gången har SM i hantverkscider anordnats. Det är Spritmuseum på Djurgården i Stockholm som tagit initiativ till tävlingen tillsammans med Riktig Cider.

Läs vilka som vann.