TRENDIG CHAMPAGNE 
ELLER 
VAD ÄR DET SOM GÄLLER PÅ BUBBELFRONTEN?

Trend 1: Extra brut. Det vill säga extra torr champagne som innehåller mycket lite socker. Nadja Karlsson gräver ner sig i terroire, detta mångfacetterade begrepp som omfattar allt från geologi, topografi, mikroklimat, tradition och unikitet. Aldrig har alla samtliga aspekter av torrhet retts ut med sådan esprit.

Trend 2: Ända in på 1970-talet skeppade Paris sina sopor till Champagne-distriktet. (Nadja berättar varför.) Nuförtiden är det snarare tvärtom. Dagens torra champagner är under av biodynamik och ekologi.

Trend 3: Champagnetillverkarna har upptäckt att folk dricker för lite champagne som måltidsdryck. Av den anledningen skapade de rosa champagne. Idag kan folk inte få nog av rosa champagne (det är delvis tanninernas förtjänst. Någon större övertalning att lyfta glaset kommer under alla omständigheter inte att behövas från Nadja Karlssons sida.

DAG: LÖRDAG 8 APRIL 2017
TID: KL 15.00 – CA 16.30
PRIS: 500 KR

Nadja Karlsson har i över tjugo års tid föreläst och undervisat professionellt om Mat & Dryck. Hennes sökande efter unik kunskap har fört henne världen över. Nadjas introduktioner till de provningar hon håller i på Spritmuseum har liknats vid en blandning av nobelföreläsning och ståupp. 2014 valdes hos till årets dryckesprofil av tidningen Allt om vin.

Köpt biljett återlöses ej.

Biljetten gäller även som entré till Spritmuseums utställningar.  

Vill du äta efter provning rekommenderar vi Spritmuseums kritikerrosande restaurang. 

Läs mer på www.spritmuseum.se

Restaurangens öppettider

BAR
Måndag 10 – 17,
Tisdag – lördag 10 – 22,
Söndag 12 – 17

LUNCH
Måndag – fredag; 12 – 14.30 i baren.
Lördag – söndag; 12 –15 i restaurangen.

MIDDAG
Tisdag till lördag från kl 18 – sista bordsbeställningen 20.30, boka här.

 

Presentkort

Spritmuseums presentkort innehåller fyra
erbjudanden i ett.

Läs mer.

Spritmuseum 5 år

Fredagen den 26 maj firar vi fem år i Galärskjulen.

Vi bjuder på 50% rabatt på entrén under hela dagen samt goodiebag med utvalda varor från museets butik och museets bar serverar en specialkomponerad födelsedagsdrink.

Ballongutdelning fredag 12-16 och lördag 10-14.

Provningar

Champagne, klassisk, trendig eller med lyxiga korvar, amarone, italienska viner & ostar eller eller naturviner? Välkommen våra dryckesprovningar. De flesta provningar hålls av Nadja Karlsson, årets dryckesprofil 2014.

Köp biljetter

Provningar

Restaurang

På Spritmuseums restaurang sker allt på inspirationens villkor.

Läs mer.

SM i hantverkscider 20 maj

För första gången har SM i hantverkscider anordnats. Det är Spritmuseum på Djurgården i Stockholm som tagit initiativ till tävlingen tillsammans med Riktig Cider.

Läs vilka som vann.