VIN FRÅN PIEMONTE
eller
Börjar inte du också bli trött på Amarone?

Nadja Karlsson avskyr snobberi lika mycket som överdriven folklighet. Inte minst när det gäller vin. Amarone-viner har de senaste åren omfamnats av de breda folklagren, medan vin från Piemonte fått en stämpel över sig att drickas av överdrivet kräsna. Med andra ord enligt Nadja: Lasse Stefanz har segrat över Freskkvartetten. Nadja gillar inte det här. Piemonte förtjänar ett bättre rykte. Eller sämre, beroende på hur man betraktar situationen. Piemonte ääär de facto en av världens främsta vinregioner. Och just nu den mest dynamiska. Och bör i rättvisans inte bli straffad för det. Kungen, eller för all del drottningen, över alla druvor är och förblir nebbiolo (”dimma”). Druvan får en ovanligt utdragen växtperiod, och därmed en intensiv smak, då Piemonte kyls ner av vindar från såväl Medelhavet som Alperna. Nadja häller upp utsökta företrädare för regionen – och till tonerna av ”De Sista Ljuva Åren” vinkar vi tillsammans farväl till Amarone.

DAG: LÖRDAG 3 JUNI
TID: KL 15- ca 16.30
PRIS: 500 KR

Nadja Karlsson har i över tjugo års tid föreläst och undervisat professionellt om Mat & Dryck. Hennes sökande efter unik kunskap har fört henne världen över. Nadjas introduktioner till de provningar hon håller i på Spritmuseum har liknats vid en blandning av nobelföreläsning och ståupp. 2014 valdes hos till årets dryckesprofil av tidningen Allt om vin.

Köpt biljett återlöses ej.
Biljetten gäller även som entré till Spritmuseums utställningar.  

Restaurangens öppettider

BAR
Måndag 10 – 17,
Tisdag – lördag 10 – 22,
Söndag 12 – 17

LUNCH
Måndag – fredag; 12 – 14.30 i baren.
Lördag – söndag; 12 –15 i restaurangen.

MIDDAG
Tisdag till lördag från kl 18 – sista bordsbeställningen 20.30, boka här.

 

Presentkort

Spritmuseums presentkort innehåller fyra
erbjudanden i ett.

Läs mer.

Spritmuseum 5 år

Fredagen den 26 maj firar vi fem år i Galärskjulen.

Vi bjuder på 50% rabatt på entrén under hela dagen samt goodiebag med utvalda varor från museets butik och museets bar serverar en specialkomponerad födelsedagsdrink.

Ballongutdelning fredag 12-16 och lördag 10-14.

Provningar

Champagne, klassisk, trendig eller med lyxiga korvar, amarone, italienska viner & ostar eller eller naturviner? Välkommen våra dryckesprovningar. De flesta provningar hålls av Nadja Karlsson, årets dryckesprofil 2014.

Köp biljetter

Provningar

Restaurang

På Spritmuseums restaurang sker allt på inspirationens villkor.

Läs mer.

SM i hantverkscider 20 maj

För första gången har SM i hantverkscider anordnats. Det är Spritmuseum på Djurgården i Stockholm som tagit initiativ till tävlingen tillsammans med Riktig Cider.

Läs vilka som vann.