VIN FÖR NYBÖRJARE
ELLER
INGA FRÅGOR ÄR FÖR DUMMA.

En gång i världen, när Spritmuseum låg på S:t Eriksgatan, började kulturvetaren Sofia Törnqvist som praktikant. I början var det inte mycket bevänt med hennes kunskaper om vin. Hon hörde inte skillnaden på sommelier och somalier, hon gick och köpte vindruvor som tilltugg till Amarone-provningen. Men museet hade tålamod och med åren utvecklades Sofia till en av våra mest uppskattade öl- och vinprovare. Eftersom hon varit nybörjare själv (och inte har några problem med det) är hon särskilt lämpad att leda vinprovningen för nybörjare. Hon introducerar dig för båda röda och vita viner, kanske till och med orange och vad man kan tänka på när man väljer mat till vin. Hon berättar hur man tolkar halvmånesymbolerna på hyllkanten. Hon förklarar det där mystiska med naturviner, varför de mest hängivna entusiasterna gräver ner kohorn i fullmånens sken och viskar ramsor intill rankorna. Sofia håller helt enkelt nybörjaren i handen. (I andra handen håller nybörjaren vinglaset.)

DATUM: TORSDAG 9 JUNI 2017
TID: KL 18.00 – CA 19.30
PRIS: 400 KR

Köpt biljett återlöses ej men gäller som entré till museets utställningar.

Restaurangens öppettider

BAR
Måndag 10 – 17,
Tisdag – lördag 10 – 22,
Söndag 12 – 17

LUNCH
Måndag – fredag; 12 – 14.30 i baren.
Lördag – söndag; 12 –15 i restaurangen.

MIDDAG
Tisdag till lördag från kl 18 – sista bordsbeställningen 20.30, boka här.

 

Presentkort

Spritmuseums presentkort innehåller fyra
erbjudanden i ett.

Läs mer.

Spritmuseum 5 år

Fredagen den 26 maj firar vi fem år i Galärskjulen.

Vi bjuder på 50% rabatt på entrén under hela dagen samt goodiebag med utvalda varor från museets butik och museets bar serverar en specialkomponerad födelsedagsdrink.

Ballongutdelning fredag 12-16 och lördag 10-14.

Provningar

Champagne, klassisk, trendig eller med lyxiga korvar, amarone, italienska viner & ostar eller eller naturviner? Välkommen våra dryckesprovningar. De flesta provningar hålls av Nadja Karlsson, årets dryckesprofil 2014.

Köp biljetter

Provningar

Restaurang

På Spritmuseums restaurang sker allt på inspirationens villkor.

Läs mer.

SM i hantverkscider 20 maj

För första gången har SM i hantverkscider anordnats. Det är Spritmuseum på Djurgården i Stockholm som tagit initiativ till tävlingen tillsammans med Riktig Cider.

Läs vilka som vann.