MUSEETS HISTORIA

  Spritmuseum är ett alldeles nytt museum. Men har egentligen funnits sedan 1967. Det året öppnade Vin & Sprithistoriska Museet på Dalagatan i Stockholm, mer eller mindre ett företagsmuseum för Vin & Sprit AB. (Bilderna ovan är hämtade därifrån.)

  I juni 2011 togs beslutet att skapa ett nytt museum, mer fokuserat på mänskliga beteenden och den lust och det lidande alkohol väcker – snarare än historiska föremål.

  Vin & Sprithistoriska Museet stängdes och det nya Spritmuseum började skapas i Galärskjulen på Djurgården. Konst kom att bli en viktig beståndsdel i det kommande museet genom tillskottet av Absolut Art Collection i samlingarna.

   

   

   

  Ägna en timme åt spriten

  Följ med vår guide på en rundtur till spritlandet Sverige där vårt bitterljuva förhållande till alkohol har huvudrollen, vidare till ÖL där vi visar nedslag i svensk ölhistoria, kultur, trender, tillverkning, olika ölsorter, malt och humle och till sist till vår konsthall där vi visar verk från den brittiska konstnären Frank Bowling tillsammans med ca 10 verk från Absolut Art Collection.

  Boka en visning.

  Ägna en timme åt spriten

  visning-av-Spritmuseum

  Åk kommunalt hit

  Sök resa

  Absolut Warhol

  Absolut Art Collection

  Ett urval ur samlingen Absolut Art Collection med verk av bl a Andy Warhol, Annie Leibovitz, Arman, Dan Wolgers och Keith Haring.

  Läs mer

  VISNINGAR VARJE DAG

  Måndag - fredag kl 13 och 15.
  Lördag kl 13 och 15.30.
  Söndag kl 13 och visning med afternoon tea kl 14, biljetter förbokas.

  Med reservation för avvikelser.

  Köp biljetter