GÄSTSPEL – ARKIV

Giovanni Passerini 29 januari 2017

En av Frankrikes mest spännande kockar.
Som sig bör en hel del italienska smaker både på tallrikarna och i glasen. 

 

Andreas Dahlberg, 15 januari 2017

 Andres Dahlberg  från hyllade Bastard i Malmö.

 

Daniel-Burns.-Foto-Signe-Birck

Daniel Burns från Luksus i New York 31 januari 2016

En finavslutning på ett spännande ölår med utställning, ölbrygga och flera temadagar!

Leandro Carreira från London och
Daniel Burns från Luksus i New York 2014

I slutet av september 2014, i samband med Taste of Stockholm festivalen, hade vi tre fantastiska gästspelsaftnar här på Spritmuseum tillsammans med Leandro Carreira från London och Daniel Burns från Luksus i New York (som till vår glädje har lyckats med bedriften att få en Michelinstjärna för sin restaurang med endast öl som bordsdryck).


 

LogoShuffle_Yellow

The Grand Gelinaz! Shuffle

Den 9 juli bytte 38 stjärnkockar från hela världen liv, identitet och restaurang för en kväll. Från Sverige medverkade Petter Nilsson från Spritmuseum och Magnus Nilsson från Fäviken.

Gelinaz startades av den italienska journalisten Andrea Petrini och han har samlat ett kollektiv av världens mest spännande kockar från bl a Japan, Chile, Frankrike, Thailand, Peru och Spanien. De drivs av att flytta gränser, ta risker upptäcka nya kulturer och utbyta erfarenheter.

Den 9 juli sätts allt på sin spets. Då byter de liv, identitet och restaurang med varandra. Vem som kommer till vilken restaurang har bestämts genom lottdragning. Uppdraget är att laga en middag för restaurangens gäster.
Är det René Redzepi från NOMA i Köpenhamn, Colombe Saint-Pierre från Chez Saint-Pierre i Le Bic, Quebec, Yoshihiro Narisawa från Narisawa i Tokyo, Ana Ros från Hisa Franko i Kobarid, Massimo Bottura från La Francescana i Modena, Dominique Crenn från Atelier Crenn i San Francisco eller någon annan av de 38 kockarna som kommer till Spritmuseum?

Vem det är som lagar maten avslöjades inte förrän middagen var över.

http://gelinaz.com/project/grand-gelinaz-shuffle#infos

 


Leandro Carreira Gästspel-på-Spritmuseum-27-september-2014


I slutet av september 2014, i samband med Taste of Stockholm festivalen, hade vi tre fantastiska gästspelsaftnar här på Spritmuseum tillsammans med Leandro Carreira från London och Daniel Burns från Luksus i New York (som till vår glädje har lyckats med bedriften att få en Michelinstjärna för sin restaurang med endast öl som bordsdryck).

I höstas bjöd vi in Giles Clark, sous chef på Koya (http://www.koya.co.uk/) i London.
Petter mötte Giles i Paris våren 2012 då han kom till La Gazzetta för att laga mat med James Lowe (http://www.lyleslondon.com /#home) och Isaac McHale (http://www.thecloveclub.com/)under deras Young Turks tid.

Nu när Giles slutar på Koya och innan han flyttar till Japan passade vi på att ordna en middag. Maten vi erbjöd var våra lokala råvaror som processats genom Giles huvud.

Restaurangens öppettider

BAR
Måndag 10 – 17,
Tisdag – lördag 10 – 22,
Söndag 12 – 17

LUNCH
Måndag – fredag; 12 – 14.30 i baren.
Lördag – söndag; 12 –15 i restaurangen.

MIDDAG
Tisdag till lördag från kl 18 – sista bordsbeställningen 20.30, boka här.