Onsdag den tjugosjunde maj

     11.30-14.30

    FÖRRÄTT
    Gröna blad från Skilleby 65 kr
    Vår boudin noir med grillat rågbröd, fläderbär och örter 125 kr
    Två pocherade ostron med sparrissoppa 135 kr
    Lättrökt Hjälmargös med majrovor och granskott 145 kr
     Saltsill med mandelpotatis, purjolök och brynt smör 120/180 kr

    VARMRÄTT
    Rödspätta med krossad och syltad rotselleri 145 kr
    Brässerat lamm från Skåne med majrova, rabarber och brynt smör 215 kr
     37 månaders kviga från Frövik, räcker kanske till två 540 kr
    Grillad grön sparris och pocherat ägg, färsk vitlök och mandel 220 kr

    DESSERTER
    Semi-freddo på grapefrukt med thémaränger 75 kr
    Bakad och frusen rabarber med reducerad mjölglass 95 kr
    Två mandelmusslor med katrinplommon och verbena 70 kr 
    Småkakor 22 kr
    Apelsin- och mandelkaka 55 kr
    Ost och marmelad 120 kr

    LUNCH
    Måndag – fredag; 11.30 – 14.30
    Lördag – söndag; 11.30 – 16

    MIDDAG I MAJ
    Tisdag; 17 – 22
    (sista bordsbeställningen 20.30)


    MIDDAG I JUNI  JULI & I AUGUSTI
    Tisdag – lördag; 17 – 22
    (sista bordsbeställningen 20.30)

    CAFÉ
    Alla dagar; 11;30 – 17
    (då serverar vi alltid något salt, surt och sött)

    Vill du boka bord för större sällskap, kontakta restaurangen@spritmuseum.se
    Tel; 08 121313 09

    VÄLKOMNA

    Vad händer nu?

    Vedertagna ingredienser är det vi döpt vår meny till, ons, tor och fredag afton. Det är också vår egna inre känsla och det faktiska fysiska som sker, vi har lagat, skurit i bitar, saltat, kryddat, mixat, fixat, vikt, städat, dukat, tänkt. Det är också vår spontanitet, lekfullhet och tal till varandra som känns och är så. Mellan kök, matsal och vår gäst. Detta tar tid att förbereda och med hänsyn till årstiden men alltid med våra visioner om detta blir det så här:

    Då sommaren knappt i verklig mening närmat sig men gör det nog i allafall så tar vi från och med den 4 juni ett uppehåll med detta väsen. Om ni fortfarande inte besökt oss dessa kvällar men tänkt det så är torsdagen den 28 maj den enda dagen i dagsläget med några enstaka lediga bord kvar att boka.

    Den 9 juli är middagen som är middagen då Gelinaz shuffle sker. Petter Nilsson reser iväg och lagar mat borta på hemlig destination och vi får besök av ett proffs som tar över vårt kök och lagar mat i sin rock. Detta har ni aldrig vetat men vi har 12 platser kvar som ni nu kan boka genom oss. Först till kvarn gäller. Maila restaurangen@spritmuseum.se  Sommaren i vår trädgård. Den 9 juni välkomnar vi sommarens utmaningar i bersån och flyttat ut kök med kockar och hissar upp luckan till vår vinbar.  Menyn blir en förlängd arm på lunchen med samma upplägg på menyn och anpassad efter sommarens föränderliga temperaturer. Bersåns öppettider är lunch alla dagar i veckan och middag tisdag - lördag från kl. 17. Då det är väder och vind som bestämmer nästan allt här på Djurgården så flyttar vi ibland in gäst samt kock. Vedertagna Ingredienser öppnar vi åter den 27 augusti Vi tror att de flesta önskar att vi ska ha öppet på lördagar, vi inser det och gör det möjligt. I August stryker vi onsdag middag i vår kalender och öppnar istället för vedertagna ingredienser tor, fre och lördag afton. Välkomna till oss i bersån, på ölbryggan, till museet & om ni har lyckan så ses vi redan torsdagen den 28 maj.

    Museirestaurang