Torsdag den andra april

    11.30 – 14.30

    FÖRRÄTT
    Två pocherade ostron med pancetta och majrovor 145 kr
    Blomkålssoppa med torkad äggula, mandel och bottarga 95 kr
    Friterat korngryn med marinerad strömming, fermenterad grädde och ramslök 135 kr
    Saltsill med mandelpotatis, purjolök och brynt smör 120/180 kr

    VARMRÄTT
    Pocherad Tockatupp och rökt potatis, grön-, svart-, & fänkål 145 kr
    Bleka med svartrötter och syltad citron   235 kr
    37 månaders kviga från Vingåker, räcker kanske till två 540 kr
    Glaserad persiljerot med surkål, spenat och persilja 190 kr

    DESSERTER
    Mandarinsemi-freddo med thémaränger 75 kr
    Kalvdans och äppelkompott, mandel och choklad 95 kr
    Två mandelmusslor med katrinplommon och verbena 70 kr 
    Småkakor 22 kr
    Clementin- och mandelkaka 55 kr
    Ost och kvitten 120 kr

    LUNCH
    Måndag – fredag; 11.30 – 14.30
    Lördag – söndag; 11.30 – 16.00

    MIDDAG
    Tisdag; 17 – 22
    (sista bordsbeställningen 20.30)

    CAFÉ
    Alla dagar; 10 – 17
    (då serverar vi alltid något salt, surt och sött)

    Vill du boka bord för större sällskap, kontakta restaurangen@spritmuseum.se
    Tel; 08 121313 09

    VÄLKOMNA

    Vill ni boka ett bord på museirestaurangen?
    Läs mer om oss och våra öppettider

    Museirestaurang

    VILL NI BOKA ETT BORD ONSDAG, TORSDAG ELLER FREDAG AFTON?
    LÄS MER OM OSS OCH VÅRA ÖPPETTIDER

    ONS TOR & FRE AFTON

    Naturligt i glasen

    Ett museum som gör anspråk på att leva med sin samtid, måste fungera som en ögonöppnare till sådant man inte tidigare tänkt på eller upplevt. Om våra utställningar inte går att kombinera med mat och dryck är vi inte längre ett sådant museum.

    Tydligast blir det med vad som finns i glasen. Eftersom nästan allt i huset hela tiden kretsar kring dryck, kan vi inte nog betona på vilket lustfyllt allvar vi tar det. Vi törs rentav säga att det du vill dricka i framtiden, bjuder vi dig på redan i dag.

    Vinet du dricker här får du ingen annanstans. Restaurangchefen Erika Lindström har byggt upp den kanske bredaste samlingen av naturligt vin i Stockholm.
    Syna vår vinlista och du upptäcker en bredd på smaker som slår såväl det ordinarie sortimentet som det du beställer på de flesta svenska systembolag.

    Samtliga sorter härrör från mindre, lokala producenter runtom i Europa.
    För Erika som växte upp med naturviner under några bofasta år i Italien är det en hjärtesak att få stödja detta småskaliga hantverk.
    Viner som det nu dessutom blir vanligare att en ny och medveten generation sommelierer vurmar för på Sveriges bättre krogar.
    Särskilt roligt är det förstås att ha fått möjligheten att servera viner som dessa på ett museum.
    Och till rätter som följer i samma fåra: Naturliga, eleganta och utan tillsatser.

    Öl då? Lika gott, om du frågar oss. Samma sak gäller dock här: Endast hantverks öl från mindre, gärna svenska, bryggerier gör sig besvär.
    Det är ett löfte vi lovar att hålla långt efter att den pågående öl utställningen har avslutats.

    Helt enkelt för att vi gillar att dricka gott.

    ons tor & fre afton