Onsdag lunch den fjärde mars

    11.30-14.30

    FÖRRÄTT
    Selleri; soppa på botten, sallad på toppen och stenbitsrom 135 kr
    Vildsvinscoppa med olivolja och blad 115 kr
    En stor dykfångad pilgrimsmussla med kålrabbi och bergamott 145 kr
    Saltsill med brynt smör och citron, purjolök och pressad potatis 115/185 kr

    VARMRÄTT
    Krispig fläsksida och jordärtskocka, lök och kummin 135 kr
    Skreitorsk med persiljerötter och mandarin, grönkål och alger 285 kr
    Sörmländskt lamm med majrovor och brynt smör, räcker till två 495 kr
    Grillad purjolök, rökt potatis och ostronskivling 195 kr

    DESSERTER
    Semla 35 kr
    Mandarinsemi-freddo med thémaränger 75 kr
    Två mandelmusslor med katrinplommon och verbena 70 kr 
    Småkakor 22 kr
    Clementin- och mandelkaka 55 kr
    Choklad- och kvittentarte med kardemumma 70 kr

    Ost och kvitten 120 kr

    Välkomna

    Lunch måndag-söndag 11.30 – 14.30.
    Middag på tisdagar 17 – ca 22, sista bordsbeställningen 20.30.

    Cafe alltid 10 – 17.
    (då serverar vi alltid något salt, surt och sött)

    Vill du boka bord för större sällskap, kontakta restaurangen@spritmuseum.se

    Tel; 08 121313 09

    Hjärtligt välkomna!

     

    Grönsaker

    Fänkålsmaränger med mandel
    -
    Syltad selleri med rökt jordärtskocka och rostad kummin
    -
    Mandelmussla med bittra blad
    -
    Persiljerot, kål, tryffel i buljong
    -
    Vinterspenat och olivolja, mörkbruna bönor
    -
    Sotad rödbeta och ostronskivling med salta lingon
    -
    Smörvassle- sorbet med torkade blåbär och porter
    -
    Äpple och mjölk
    -
    Bergamott- rulltårta

    600 kr

    Ons tor & fre Afton

    Allätare

    Fänkålsmaränger med mandel
    -
    Syltad selleri med rökt jordärtskocka och rostad kummin
    -
    Mandelmussla med bittra blad
    -
    Platta räkor och majrovor
    -
    Stuvad torsk med svartrötter och torkad rom
    -
    Anka med purjolök, grönkål, alger och ramslök
    -
    Smörvassle- sorbet med torkade blåbär och porter
    -
    Äpple och mjölk
    -
    Bergamott- rulltårta

    750 kr

    Ons tor & fre afton

    Alla rätter

    Fänkålsmaränger med mandel
    -
    Syltad selleri med rökt jordärtskocka och rostad kummin
    -
    Mandelmussla med bittra blad
    -
    Platta räkor och majrovor
    -
    Persiljerot, kål, tryffel i buljong
    -
    Vinterspenat och olivolja, mörkbruna bönor
    -
    Stuvad torsk med svartrötter och torkad rom
    -
    Sotad rödbeta och ostronskivling med salta lingon
    -
    Anka med purjolök, grönkål, alger och ramslök
    -
    Smörvassle- sorbet med torkade blåbär och porter
    -
    Äpple och mjölk
    -
    Bergamott- rulltårta

    1000 kr

    ons tor & fre afton

    Vedertagna Ingredienser

    Spritmuseum öppnar ny kvällsrestaurang

    Efter att ha varit här i snart ett år känner vi oss redo för etapp två. Därför öppnar vi med start den tolfte mars vår kvällsrestaurang. En restaurang där vi kan erbjuda en annan nivå av service och mat än den vi kan erbjuda under vår lunchverksamhet.

    Kvällstid kommer vi arbeta med en annan dynamik, vi kommer att istället för en à la carte service koncentrera oss på en meny som antingen kan fås som helvegetarisk eller med inslag av kött, fisk och skaldjur. Vi kommer fortsatt som vid lunchverksamheten, arbeta med närproducerade ekologiska råvaror, naturliga väl valda drycker och de ledord vi har i vår verksamhet.

    Smak: Varje råvara, dryck skall vid servering få lov att visa sina egenheter, inte döljas utan framhävas

    Handlag: Det självklara i en gest, rörelsen vid tillberedning, servering måste kännas självklar och bekväm. Ett rörelseekonomiskt mönster som gör resultatet större än insatsen

    Hållbarhet: Den kvalitet vi serverar måste vara möjlig att bibehålla. Utifrån ett långsiktigt ekologiskt och ekonomiskt perspektiv.

    Näringsvärde: Den mat och dryck vi serverar måste vara sund. Vår synmåste vara kritisk och objektiv.

    Estetik: Precis som med handlaget väljer vi en naturlig estetik, vi önskar i högre utsträckning förmedla och väcka känslor än återskapa naturen. Det är ju inte i sig en kontradiktion, men företräde lämnas.

    Etik: Ska vara närvarande i alla led och eftersträvas

    Bokningen kommer att vara öppen med tre veckors framförhållning.

    Spritmuseum Restaurang

    Petter Nilsson och Erika Lindström

    Ons tor & fre afton

    Naturligt i glasen

    Ett museum som gör anspråk på att leva med sin samtid, måste fungera som en ögonöppnare till sådant man inte tidigare tänkt på eller upplevt. Om inte våra utställningar inte går att kombinera med mat och dryck är vi inte längre ett sådant museum.

    Tydligast blir det med vad som finns i glasen. Eftersom nästan allt i huset hela tiden kretsar kring dryck, kan vi inte nog betona på vilket lustfyllt allvar vi tar det. Vi törs rentav säga att det du vill dricka i framtiden, bjuder vi dig på redan i dag.

    Vinet du dricker här får du ingen annanstans. Restaurangchefen Erika Lindström har byggt upp den kanske bredaste samlingen av naturligt vin i Stockholm.
    Syna vår vinlista och du upptäcker en bredd på smaker som slår såväl det ordinarie sortimentet som det du beställer på de flesta svenska systembolag.

    Samtliga sorter härrör från mindre, lokala producenter runtom i Europa.
    För Erika som växte upp med naturviner under några bofasta år i Italien är det en hjärtesak att få stödja detta småskaliga hantverk.
    Viner som det nu dessutom blir vanligare att en ny och medveten generation sommelierer vurmar för på Sveriges bättre krogar.
    Särskilt roligt är det förstås att ha fått möjligheten att servera viner som dessa på ett museum.
    Och till rätter som följer i samma fåra: Naturliga, eleganta och utan tillsatser.

    Öl då? Lika gott, om du frågar oss. Samma sak gäller dock här: Endast hantverks öl från mindre, gärna svenska, bryggerier gör sig besvär.
    Det är ett löfte vi lovar att hålla långt efter att den pågående öl utställningen har avslutats.

    Helt enkelt för att vi gillar att dricka gott.

    ons tor & fre afton