VIN FRÅN DET KALLA AUSTRALIEN
eller
När Barossa Valley försvann i dimman.

Nadja Karlsson har tröskat runt på Australien och Tasmanien vid ett flertal tillfällen. Första gången hon såg kängurus hoppa över stängslen till vingårdarna och äta upp druvorna visste hon inte vad hon skulle tro. Australiens bästa viner har traditionsenligt odlats i heta klimat som Hunter Valley och Barossa Valley. Men de hetaste vinregionerna down under för tillfället ligger vid kusten – och kännetecknas av svala vindar från Indiska oceanen och Antarktis. (Hittills har dock inga pingviner ätit upp druvorna.) På köpet kommer dimma in på mornarna och skyddar ytterligare mot solen, något som får druvorna att växa ännu saktare. Och på så vis hinner de utveckla en underbar komplexitet och syrlighet innan skörden. De nya heta, svala vinerna från Australien kommer från helt olika platser på kontinenten, till exempel Margaret River och Adelaide Hills, men gemensamt har de att skörden sker några veckor senare än i Barossa Valley. Nadja utlovar en högintressant provning. Hon lovar även att vara mer inställsam än vanligt eftersom vinerna absolut inte är det.

DAG: TISDAG 13 JUNI 2017
TID: KL 18 – ca 19.30
PRIS: 400 KR

Biljetten gäller som entré till museets utställningar men återlöses ej.

Restaurangens öppettider

BAR
Måndag 10 – 17,
Tisdag – lördag 10 – 22,
Söndag 12 – 17

LUNCH
Måndag – fredag; 12 – 14.30 i baren.
Lördag – söndag; 12 –15 i restaurangen.

MIDDAG
Tisdag till lördag från kl 18 – sista bordsbeställningen 20.30, boka här.