Provningar för grupper

Här finner du information för grupper som vill boka en privat provning. Våra dryckesprovare är välutbildade och dessutom duktiga pedagoger.

Vi erbjuder även vin för nybörjare, amaroneprovning, rom och choklad m m.

SVENSKA SMAKER

Sedan monopolet försvann och andra företag än Vin & Sprit AB fick tillverka sprit och vin har en dryckesrevolution ägt rum. Sverige har idag över 550 dryckesproducenter i Sverige och det svenska whiskyundret håller på att ersättas av gin. Både stora och små producenter tillverkar personliga drycker av olika slag både för den lokala marknaden och för innekrogar i New York.

Nu har ni möjlighet att provsmaka några av dessa spännande drycker och lyssna till berättelsen om hur dryckessverige förändrats, från LO Smiths tid till idag. Istället för en traditionell provning sker provningen i vår utställning Spritlandet Sverige.

Tid: Ca 45 minuter.
Antal: Max 25 personer/provare.
Pris: 2 500 kr + 200 kr/person inkl moms (2 358 kr + 160 kr/person exkl moms).

TIO SÄTT ATT BRILJERA PÅ OCH VID MATBORDET
ELLER

GRUNDKURS I VAD MAN DRICKER TILL VAD.

Varför smakar man inte av vin som har skruvkork? Varför serverar man kraftiga viner till rött kött? Måste man servera vitt vin till fisken? Det finns vissa baskunskaper som är omistliga när det gäller kombinationen mat/vin. Och detta oavsett vilket speciellt kök eller vinregion som är het för tillfället. Kunskaperna berör både etikett och gastronomi. Och gör att du slipper framstå som ett fån oavsett om du är värd eller gäst. Tillsammans med vår vinprovare prickar vi av tio punkter som skiljer novisen från experten (och druvorna från shitakesvampen). Vi provar tre till fyra viner under provningen.

Tid: Ca 60 minuter.
Antal: Max 44 personer.
Pris: 2 500 kr + 200 kr/person inkl moms (2 358 kr + 160 kr/person exkl moms).

TVÅ BLÅ OCH EN GRÖN – CHAMPAGNEPROVNING

Tre druvor, ett kyligt klimat i Champagne, kalkrik jord, källarmästarens blandning av vinet, jäsningsprocesserna, lagringen – allt bidrar till att ge champagnen dess mångfasetterade karaktär. Vi testar några olika champagner och försöker gradera fyrverkeriet när bubblorna spricker mot gommen. Att räkna antalet bubblor i en flaska hinner vi dock inte med (det lär finnas mellan 49 och 250 miljoner).

Hur blev champagne drycken för kungar, kejsare och filmstjärnor? Hur blir champagne drycken för dig? Och är det verkligen bara ostron som gäller om man vill äta något till?

Tid: Ca 60 minuter.
Antal: Max 44 personer.
Pris: 2 500 kr + från 300 kr/person inkl moms (2 358 kr + 240 kr/person exkl moms).

BOKNING & FRÅGOR:
08-1213 1300
boka@spritmuseum.se