Amarone-vinerna från Valpolicella i Venetien slog igenom i Sverige på slutet av 1990-talet.
De var ovanligt bittra, ovanligt starka (över 14%) – och ovanligt dyra. Orsaken till det fortfarande höga priset ligger i den komplicerade tillverkningsprocessen: Druvorna får ligga och torka några månader efter skörd varför över 1/3 av vinet går till spillo. Av någon anledning vill vinkännarna inte riktigt ge Amarone det erkännande vinerna förtjänar.
Nadja Karlsson tror sig veta varför. Hon passar samtidigt på att förklara den intrikata innebörden i begrepp som ripasso, recioto, appassimento och (förbjudna) miniamarone. Vi provar även på några utvalda viner och en amaronerisotto.
Välkomna!
Vid en eventuell avbokning/ombokning:
Köpt biljett återslöses inte men kan ombokas till ett annat valt datum/provning till en kostnad av 100 kr. Senast 3 dagar innan provningstillfället
Köp 575 KR