Surt, beskt, sött, ljust och mörkt. Öl kommer i alla möjliga färger och smaker. Vad som skiljer de olika sorterna åt, och hur de kom att uppstå, är en fråga för en riktig expert. Nadja Karlsson axlar gärna den rollen.

Nadja, som jobbat med öl sedan 1995, har druckit minst en syrlig öl per månad sedan dess. Om det ens är särskilt gott är mindre viktigt; ”Vad spelar det för roll!? Det är ju som att bli kysst av historien!” Och är det något Nadja Karlsson gillar så är det just att bli kysst av historien. Tydligen.

I första flighten testar vi alltså en syrlig öl, vars historiska smaker är tätt kopplade till urgamla jäsningsmetoder. Därefter reser vi tillbaka till framtiden och lär oss om hur humlen spelar huvudrollen i dagens ölproduktion. På slutet en överraskningsöl såklart!

Öl är ingen enkel sak, och denna provning kommer både överraska och väcka känslor! Om en kyss från historien är något för dig får du avgöra efter dessa 90 minuter.

Skål & välkomna!

Fri entré ingår till museets utställningar.

Boka

Pris från: 595 SEK

Entré till museets utställningar ingår i priset