”GLI SVEDESI SONO IGNORANTI!”
Den annars positiva Nadja Karlsson är för en gångs skull frustrerad. ”Ingen fattar mozzarella!”
Låt oss ta det här med italienska ostar (och viner) från början.
Det fanns en tid i Sverige då den enda italienska osten var riven till damm och såldes i små påsar.
Det fanns också en tid i Sverige, ungefär samtidigt, då italienska viner uppskattades utifrån hur snygga tomflaskorna blev med ett stearinljus i halsen.
Idag är det annorlunda sett till såväl utbud som efterfrågan. Men det betyder inte att svenskarna är k-u-n-n-i-g-a när det kommer till italienska ostar och viner.
Särskilt inte i kombination.
Särskilt inte i det övre skiktet. Inte enligt Nadja Karlsson i alla fall.
Nu har hon satt samman en unik provning för att bevisa sin tes: Svenskar har inte en susning om vilka kulinariska höjder som går att nå med Italiens bästa ostar och viner!
Hon är medveten om att hon sticker ut hakan. Låt oss inte glömma näsan och en stor dos av humor.
Varmt välkomna! Inträde till museet ingår
Pris från: 595 SEK
Entré till museets utställningar ingår i priset