Tänk dig en ljummen försommarkväll. En uteservering full med vänner, kanske ett litet liveband som spelar på lagom volym en bit bort, en vänlig hund som kommer fram och hälsar. Ungefär så känns det att dricka orangevin.
Låter det som en dröm? Det är det inte! Det är bara tusentals år av vinmakeri, och en lite udda metod som ligger till grund för det bärnstensfärgade guldet som syns på var och varannan naturvinsbar just nu. För att skapa ett orangevin behöver man nämligen behandla gröna druvor som vore de blå. Vad som menas med det får ni veta under denna provnings 90 minuter där ni får testa på historiska smaker från vinets vagga, fast i mer modern tappning.
Till detta testar vi vad som kommer gå till historien som en oslagbar kombination: svenska isterband. Don’t knock it until you’ve tried it.
Skål & välkomna!
Fri entré till museets utställningar ingår i priset.
Boka

Pris från: 595 SEK

Entré till museets utställningar ingår i priset