Under många år var alla gäster på svenska krogar tvungna att beställa och äta tillagad mat för att få dricka alkohol på lokal. Idag finns det inga sådana krav på konsumenten, men däremot måste krogen som serverar alkohol kunna erbjuda en tillagad måltid till alla gäster som vill ha – annars blir det inget serveringstillstånd. Men varför har vi dessa regler i Sverige, och vad innebär det för krogägare och restauratörer idag?
Välkommen till ett panelsamtal om matkravet på krogen! Tisdagen 8 april 16.30 samlas Alex Dominici, journalist och medgrundare till Bar Europa, Eva Lenneman, intendent på Spritmuseum och Johan Hultberg, riksdagsledamot för moderaterna, i panelen för att diskutera matkravets historia, innebörd och påverkan på restauranger och barer idag. Moderator är Per Styregård, författare och mat- och dryckesjournalist.
Adress: Spritmuseum, Djurgårdsstrand 9, Stockholm
Datum: tisdagen 8 april kl 16.30 (ny tid!)
Välkomna!
Föredraget ingår i entrébiljetten till museet, men förboka gärna för att garanterat få plats.
Spritmuseum Talks är en samtalsserie som tagits fram för att skapa en naturlig mötesplats för diskussion, föreläsningar och samtal, med högt i tak och bred repertoar. Under året bjuder Spritmuseum in gäster med expertis inom olika områden.
Pris från: 190 SEK
Entré till museets utställningar ingår i priset