Kryddat brännvin har varit en del av den svenska dryckeskulturen i hundratals år, och många olika kryddor har använts för att få spriten att smaka bättre och, faktiskt, bli nyttigare. Nu kan du prova på att krydda ditt eget brännvin, lagom till kräftsäsongen!
Spritpysslet inleds med en kort historielektion om hur, vad och varför svenskarna har druckit genom tiderna. Sedan får ni dofta er igenom vårt kryddbibliotek, provsmaka och dofta på inspirerande klassiska snaps-recept och själva välja kryddor till en egen snaps-kryddblandning. Hur vill du att just ditt brännvin ska smaka – klassiskt svenskt eller modernt och nytänkande? Under workshopen är det bara fantasin som sätter gränserna när du skapar egna recept!
Efter pysslet får ni ta med er infusionsbehållare, kryddpåsar, receptbok, personligt designade etiketter och all nödvändig kunskap för att fortsätta experimentera hemma. Nu har ni allt som behövs för att i lugn och ro pröva er fram till er egen favoritsnaps.
Skål och välkomna!
Kräftsäsong i Restaurangen
Under sista veckan i augusti och första veckan i september hittar du vår kräfttallrik på restaurangens à la carte-meny! Vill du få ännu mer kräftstämning? Boka ditt bord i restaurangen via restaurangen@spritmuseum.se eller 08 12 13 13 00.
Kräfttallriken är inte inkluderad i priset för spritpyssel.
Pris från: 395 SEK