Fransmännen är vana trendsättare. Trots att champagne är en minst sagt tidlös klassiker påverkar trenderna hur den sprudlande drycken framställs. Nu är det dags för trendspaning på hög nivå.

Trend 1: Extra Brut.

Extra torr champagne med mycket lite socker. Nadja Karlsson gräver ner sig i terroir – det mångfacetterade begreppet som omfattar allt från geologi, topografi, mikroklimat och lite andra svåra begrepp. Men framför allt handlar terroir om vinets unicitet.

Trend 2: Klimat.

Klimatförändringarna har tvingat vinproducenter världen över till förändring. Förr var bara 3 druvor tillåtna i Champagne – idag är det betydligt fler. Dagens champagneproduktion är ett under av biodynamik och ekologi.

Trend 3: Champagne som måltidsdryck.

Upprörande (och förvånande!) nog har champagne aldrig varit en särskilt populär dryck att dricka till maten. När man bestämde sig för att ändra på det satsades det hårt på rosa bubbel, en mer tanninrik och matvänlig variant på de klassiska bubblorna.

Någon större övertalning att lyfta glaset kommer inte att behövas för dryckesexperten Nadja Karlssons del under dessa 90 minuter.

Skål och välkomna!

Fri entré till museets utställningar ingår i biljettpriset.

Boka

Pris från: 695 SEK