Efter mer än 8000 årgångar förändras vinvärlden just nu snabbare än någonsin – och på den här provningen har du chansen att följa med till vinregioner där utvecklingen är som allra snabbast och mest spännande just nu.

Vi börjar på trygg och klassisk mark, i det dimmiga vindistriktet Tokaj vid Karpaternas fötter. Men från det klassiska kungliga och kejserliga vinet går resan österut, genom Ukraina där oväntade druvor har slagit rot och hela vägen till de bergiga länderna vid Svarta havets östra strand. Där har all vinodling sin vagga, och där har man under de senaste åren väckt urgamla metoder till liv för att göra de unika viner som just nu tar vinvärlden med storm.

Go EAST är en unik provning framtagen av Nadja Karlsson och Måns Wadensjö. Den är inspirerad av Spritmuseums uppmärksammade utställning Brave Wine, om ukrainska vinmakare i krigets skugga.

Nadja Karlsson är Spritmuseums dryckesexpert, har i över tjugo års tid föreläst och undervisat professionellt om mat och dryck. Måns Wadensjö är författare och guide på Spritmuseum – och tillsammans har de skapat en provning som öppnar nya perspektiv på både historien och framtiden.
Välkomna!

Boka

Pris från: 595 SEK

Entré till museets utställningar ingår i priset