Laddar Evenemang
blommor på en äng svenska flaggan och Nadja dryckesesxperten med nubbar

Svenska snapsar på nationaldagen

2023-06-06, kl 15.00

Tror det eller ej! Men det var faktiskt under en kall juldag som snapsen för första gången gick hem helhjärtat hos vår dryckesexpert Nadja Karlsson. Varm i kroppen blev hon och minnen dök upp från barndomen i Blekinge. Hon tänkte på sin farmor och farfar och såklart snapsvisor.

På den vägen är det. Nu har du chansen att fira nationaldagen tillsammans med Nadja och prova olika snapsar. Här dukas det fram en traditionell svensk OP och tre helt nya spännande Akvavitsorter. Du får följa med på en resa genom historien, tillsammans åker ni från norr till söder i vårt avlånga land.

Under provningen kommer Nadja kommer att prata om smaksättning och ”livets vatten”. Det kommer att bjudas på något gott tilltugg och en och annan snapsvisa blir det – dagen till ära.

Helan går, sjung hopp faderallan lej…

Glad nationaldag och varmt välkomna!

Fri entré ingår till våra tre olika utställningar.

Köp 495 KR

absolut-statehood-spritmuseum-djurgården-2

På Gång

Välkommen på vernissage

lördag 8 juni, kl 13.00

Lördagen den 8 juni bjuder Spritmuseum in till vernissage i samarbete med Posithiva Gruppen. För första gången visas alla verk från Absolut Vodkas mest ambitiösa konst- och reklamkampanj Absolut Statehood från 1991-1993.

På Gång

Bubbelmässa – allt som bubblar

lördag 25 maj, kl 11.00

Lördagen 25 maj! Champagne har länge intagit en bergsäker förstaplats som det bästa mousserande vinet. Men efter att flera bubbliga varianter seglat upp på topplistan skakar fransmännen till ordentligt! Kom och bubbla med oss och provsmaka på både kvalitetschampagne som fullvärdiga utmanare.

spritmuseum-true-crime-djrugården

True Crime

1/1–31/12, 2024

True Crime är Spritmuseums utställning om förbudstidens största smugglare, langare och andra spritmarodörer. Boka en visning för dig och dina vänner!