Laddar Evenemang

Amarone

fredag 18 september, kl 18.00

Amarone-vinerna från Valpolicella i Venetien slog igenom i Sverige på slutet av 1990-talet. De var ovanligt bittra, ovanligt starka (över 14%) – och ovanligt dyra. Orsaken till det fortfarande höga priset ligger i den komplicerade tillverkningsprocessen: Druvorna får ligga och torka några månader efter skörd varför över 1/3 av vinet går till spillo. Av någon anledning vill vinkännarna inte riktigt ge Amarone det erkännande vinerna förtjänar. Nadja Karlsson tror sig veta varför. Och passar samtidigt på att förklara den intrikata innebörden i begrepp som ripasso, recioto, appassimento och (förbjudna) miniamarone. Vi provar på några utvalda viner och amaronerisotto.

Nadja Karlsson har i över tjugo års tid föreläst och undervisat professionellt om Mat & Dryck. Nadjas introduktioner till de provningar hon håller i på Spritmuseum har liknats vid en blandning av nobelföreläsning och ståupp.

Köpt biljett återlöses ej men biljetten gäller även som entré till Spritmuseums utställningar. Provningen pågår i ca 90 minuter.

Vill ni äta innan eller efter provningen erbjuder vår bar och matsal härliga rätter och drycker.

Corona
Vi har minimera antalet gäster på provningarna så det ska finnas gott om utrymme mellan sällskapen.

Köp 600 KR

Brygga & Berså

Bryggan och Bersån är öppna. Här ligger fokus på hantverksdrycker från svenska producenter från hela landet. Här serveras en spännande sommarmeny dagligen från kl 12.
Öppet om vädret tillåter.

Restaurangen

Vår restaurang har flyttat ut till Bryggan och Bersån som har öppet dagligen från kl 12. Det är gott om plats mellan borden. Varmt välkomna.

Provning

Sommarbubbel

lördag 25 juli, kl 14.00

Eva Karlsson har valt fyra helt olika sorter och prisklasser, som passar extra bra i sommar, för att avgöra vad vi tycker bäst om – och vad som kan passa till.


Provningar

+ Visa mer