Laddar Evenemang

Amaroneprovning

2018-09-22, kl 15.30

Amarone-vinerna från Valpolicella i Venetien slog igenom i Sverige på slutet av 1990-talet. De var ovanligt bittra, ovanligt starka (över 14%) – och ovanligt dyra. Orsaken till det fortfarande höga priset ligger i den komplicerade tillverkningsprocessen: Druvorna får ligga och torka några månader efter skörd varför över 1/3 av vinet går till spillo. Av någon anledning vill vinkännarna inte riktigt ge Amarone det erkännande vinerna förtjänar. Nadja Karlsson tror sig veta varför. Och passar samtidigt på att förklara den intrikata innebörden i begrepp som ripasso, recioto, appassimento och (förbjudna) miniamarone. Vi provar på några utvalda viner och amaronerisotto.

Nadja Karlsson har i över tjugo års tid föreläst och undervisat professionellt om Mat & Dryck. Nadjas introduktioner till de provningar hon håller i på Spritmuseum har liknats vid en blandning av nobelföreläsning och ståupp.

Köpt biljett återlöses ej men biljetten gäller även som entré till Spritmuseums utställningar. Missa inte museets nya champagneutställning. Provningen pågår i ca 90 minuter.

Museets kritikerrosade restaurang bjuder på en extra rätt i när ni beställer en av våra middagsmenyer. Begränsat antal platser. Vänligen uppge provningens bokningsnr i kommentarsfältet i samband bokningen. https://spritmuseum.se/restaurangen/
I baren och på bryggan serveras enklare rätter.

Köp 550 KR

Framtidens Mat & Dryck 

7/2–31/10, 2019

Den 7 februari öppnar Spritmuseum ”Framtidens Mat & Dryck”, en utställning om visioner, hälsotrender och klimatmat.  

Provning

Vinterns viner

torsdag 31 januari, kl 18.00

Vi provar några olika röda mustiga viner från världens alla hörn tillsammans med Eva Karlsson.

Matsalen

Välkommen till matsalen på Spritmuseum. Här serverar vi vår version av en samtida måltid. Essensen av det tidigare upplevda, dagsfärska tankar och drömmar om den tid som komma skall.

Spritlandet Sverige

1/1–31/12, 2019

”Spritlandet Sverige” är Spritmuseums permanenta utställning som handlar om svenskarnas bitterljuva förhållande till alkohol.