Laddar Evenemang

VIN FRÅN DET KALLA AUSTRALIEN – utsålt

2017-06-13, kl 18.00

Nadja Karlsson har tröskat runt på Australien och Tasmanien vid ett flertal tillfällen. Första gången hon såg kängurus hoppa över stängslen till vingårdarna och äta upp druvorna visste hon inte vad hon skulle tro. Australiens bästa viner har traditionsenligt odlats i heta klimat som Hunter Valley och Barossa Valley. Men de hetaste vinregionerna down under för tillfället ligger vid kusten – och kännetecknas av svala vindar från Indiska oceanen och Antarktis. (Hittills har dock inga pingviner ätit upp druvorna.) På köpet kommer dimma in på mornarna och skyddar ytterligare mot solen, något som får druvorna att växa ännu saktare. Och på så vis hinner de utveckla en underbar komplexitet och syrlighet innan skörden. De nya heta, svala vinerna från Australien kommer från helt olika platser på kontinenten, till exempel Margaret River och Adelaide Hills, men gemensamt har de att skörden sker några veckor senare än i Barossa Valley. Nadja utlovar en högintressant provning. Hon lovar även att vara mer inställsam än vanligt eftersom vinerna absolut inte är det.

Biljetten gäller som entré till museets utställningar men återlöses ej.

Provningen tar ca 90 minuter och vill ni äta middag efter provningen rekommenderar vi vår kritikerrosade restaurang.

Evenemanget är tyvärr fullbokat.

Fashion Cocktail

10/6–23/1, 2022

Spritmuseums stora satsning sommaren 2021 är modeutställningen ”Fashion Cocktail”, som visar ett urval ur den aldrig tidigare för publik visade Absolut Fashion-samlingen.

Provning

Mode & mat

onsdag 22 september, kl 17.30

Börja med ett glas bubbel och en guidade tur av modeutställningen Fashion Cocktail och avsluta med en tre rätters middag i matsalen.

Konferens & Möten

Stockholms kanske vackraste mötesrum finns på Spritmuseum. Och en av Stockholms bästa restauranger. Kan det bli bättre?

Vinlandet Sverige

VIN & VINUTSTÄLLNING

Upptäck utställningen tillsammans med ett glas svenskt vin och våra kunniga guider. Boka en privat visning när det passar, för slutna sällskap (max 6 personer). Självklart erbjuder museet visningar även utan ett glas vin.

Dryckeslandet Sverige

1/1–31/12, 2022

Dryckeslandet Sverige är Spritmuseums huvudutställning. Här aktiveras alla sinnen och minnen. Missa inte snapsvisorna i husbilen!


Visningar

Visning med vin, cocktail eller snaps.
Ni väljer klockslag och vilken utställning ni vill se.
Max 6 personer/visning.
Pris: 250 kr inkl entré, visning och dryck.

Boka visning: info@spritmuseum.se