Laddar Evenemang

Chablis för hela slanten

onsdag 22 maj, kl 19.00

Den lilla orten Chablis i den stora regionen Bourgogne är känd för att producera fantastiska Chardonnay-viner. Dessa viner är i regel torra, med hög syra och lämpade för lagring. Framför allt vinerna från Chablis Grand Cru – ett av områdets fyra lägen med olika kvalitetsnivåer.

När våren kommer vill Eva Karlsson, vinexpert och provningsledare, knappt göra något annat än att dricka just krispig, härlig Chardonnay från den kalkrika jordmånen i Chablis. Och nu finns chansen även för er att göra just detta på vårens lyxigaste vitvinsprovning!

Skål och välkomna!

Fri entré till alla utställningar ingår i biljettpriset.

 

Köp 595 KR

spritmuseum-true-crime-djrugården

True Crime

1/1–31/12, 2024

True Crime är Spritmuseums utställning om förbudstidens största smugglare, langare och andra spritmarodörer. Boka en visning för dig och dina vänner!

På Gång

Scensamtal: Fylla bland kultureliten

fredag 26 april, kl 18.00

Fredagen den 26 april! Karin Mamma Andersson är Sveriges största konstnär. Anna Axfors och Elis Monteverde Burrau är poeter och alkoholromantiker. Några dagar innan Valborg – den dag då flest ungdomar begår sin alkoholdebut – samlas de på Spritmuseum för att prata om hur det dricks i de fina salongerna. Går det att vara nykter och hålla på med kultur? Är mingel ett jobb? Kan man skriva full? Står man ut med att skapa nykter? Hur gör man för att vara vid sina sinnens fulla bruk – oavsett alkoholhalt?

market debut spritmuseum djurgården

På Gång

Vårens stora konsthelg på Djurgården

fredag 17 maj, kl 15.00 - söndag 19 maj, kl 17.00

Se hit alla konstintresserade! Den 17–19 maj är det konstmässa och Market Art Fair riktar strålkastarna mot det senaste inom nordisk konst. Välkommen till Djurgårdens stora konsthelg!

På Gång

Bubbelmässa – allt som bubblar

lördag 25 maj, kl 11.00

Champagne har länge intagit en bergsäker förstaplats som det bästa mousserande vinet. Men efter att flera bubbliga varianter seglat upp på topplistan skakar fransmännen till ordentligt! Kom och bubbla med oss lördagen den 25 maj och provsmaka på både kvalitetschampagne som fullvärdiga utmanare.


På gång

+ Visa mer

Provningar

+ Visa mer