Laddar Evenemang

Champagne för nyfikna – utsålt

lördag 19 januari, kl 16.00

HUR MÅNGA BUBBLOR FINNS DET I EN FLASKA?

Trots att hon arbetat som servitris och hovmästare på innerestauranger i New York tröttnar Eva Karlsson aldrig på frågor kring champagne. Inte ens dumma frågor. Sådana kan ju få intressanta svar. (49 miljoner bubblor!) Så varför är champagne vit fast druvorna är blå? Varför tycker folk champagne smakar bättre ju dyrare den är? Och är den verkligare bättre ju dyrare den är? Hur kommer det sig att amerikanska rappare bara dricker Cristal champagne? Varför får champagne bara odlas i Champagne-distriktet? På tal om den senare frågan: Du serveras äkta vara så klart. Inget mousserande vin här inte. Skall det vara hög klass skall det vara hög klass. Men kanske överraskar Eva i urvalet. Hon har med åren tröttnat på den överdrivna fokuseringen på de dyra märkena, de som en gång i världen skapades av änkor och idag hälls ut på prispallen i Formel 1. Det finns faktiskt riktigt hygglig äkta champagne som inte slukar hela festbudgeten.

Eva Karlsson är utbildad psykodramatiker och mental coach. Under universitetsstudier i Frankrike och som servitör och hovmästare på innerestauranger i New York förvärvade hon unika vinkunskaper. Som hon nu får utlopp för i sina provningar på Spritmuseum. Hon kan sägas ha en opretentiös inställning till vin.

Köpt biljett återlöses ej men gäller till museets utställningar. Provningen tar ca 90 minuter.

Om ni bokar bord i vår fina restaurang efter provningen ger vi er 20% rabatt på våra menyer. Ange ert bokningsnummer för provningen i samband med bordsreservationen.
För att komma till restaurangens menyer och bokning, klicka här.

P.S. Det finns även möjlighet till lättare förtäring, fast och flytande i vår bar, före och efter provningen.

.

Evenemanget är tyvärr fullbokat.

Spritlandet Sverige

1/1–31/12, 2019

”Spritlandet Sverige” är Spritmuseums permanenta utställning som handlar om svenskarnas bitterljuva förhållande till alkohol.

Provning

Mjölksyrning

tisdag 23 april, kl 17.30

Testa att mjölksyra diverse grönsaker och smaka på en mängd av de mjölksyrningar som museets restaurang dagligen använder tillsammans med Viktor Ankarberg.

Möten

Stockholms kanske vackraste mötesrum finns på Spritmuseum. Och en av Stockholms bästa restauranger. Kan det bli bättre?

Brunch

Brunch serveras i matsalen, lördag och söndag från kl 12.