Laddar Evenemang

Champagne för nyfikna

söndag 21 januari, kl 15.00

Hur många bubblor finns det i en flaska egentligen?

Trots att hon arbetat som servitris och hovmästare på innerestauranger i New York tröttnar Eva Karlsson aldrig på frågor kring champagne. Inte ens dumma frågor. Sådana kan ju få intressanta svar. (49 miljoner bubblor!) Så varför är champagne vit fast druvorna är blå? Varför tycker folk champagne smakar bättre ju dyrare den är? Och är den verkligare bättre ju dyrare den är? Hur kommer det sig att amerikanska rappare bara dricker Cristal champagne? Varför får champagne bara odlas i Champagne-distriktet? På tal om den senare frågan: Du serveras äkta vara så klart. Inget mousserande vin här inte. Skall det vara hög klass skall det vara hög klass. Men kanske överraskar Eva i urvalet. Hon har med åren tröttnat på den överdrivna fokuseringen på de dyra märkena, de som en gång i världen skapades av änkor och idag hälls ut på prispallen i Formel 1. Det finns faktiskt riktigt hygglig äkta champagne som inte slukar hela festbudgeten.

Eva Karlsson är utbildad psykodramatiker och mental coach. Under universitetsstudier i Frankrike och som servitör och hovmästare på innerestauranger i New York förvärvade hon unika vinkunskaper. Som hon nu får utlopp för i sina provningar på Spritmuseum. Hon kan sägas ha en opretentiös inställning till vin.

Köpt biljett återlöses ej men gäller till museets utställningar. Missa inte museets champagneutställning. Provningen tar ca 90 minuter.

Köp 500 KR

Utställning: CHAMPAGNE!

17/11–30/10, 2018

Välkommen till en utställning som berättar om jordmåner, jäsning, bubblor och mycket annat kring själva tillverkningen. Men som också gör nedslag i trender och populärkultur.

Brygga & Berså

Smaka på Sverige på Spritmuseums brygga! Här ligger fokus på hantverksdrycker från svenska producenter från hela landet. I bersån serveras säsongspräglad, ekologisk mat med fokus på hav, sjö och växtriket.

Presentkort

Fyra erbjudanden i ett. Spritmuseums presentkort gäller till våra dryckesprovningar, i restaurangen, baren, ölbryggan och bersån samt i butiken och självklart till museets utställningar.