Laddar Evenemang

Champagne för nyfikna

lördag 1 februari, kl 14.00

HUR MÅNGA BUBBLOR FINNS DET I EN FLASKA?

Trots att hon arbetat som servitris och hovmästare på innerestauranger i New York tröttnar Eva Karlsson aldrig på frågor kring champagne. Inte ens dumma frågor. Sådana kan ju få intressanta svar. (49 miljoner bubblor!) Så varför är champagne vit fast druvorna är blå? Varför tycker folk champagne smakar bättre ju dyrare den är? Och är den verkligare bättre ju dyrare den är? Hur kommer det sig att amerikanska rappare bara dricker Cristal champagne? Varför får champagne bara odlas i Champagne-distriktet?

Eva Karlsson är utbildad psykodramatiker och mental coach. Under universitetsstudier i Frankrike och som servitör och hovmästare i New York förvärvade hon unika vinkunskaper.

Köpt biljett återlöses ej men gäller till museets utställningar. Provningen tar ca 90 minuter.

Om ni bokar bord i vår fina restaurang efter provningen ger vi er 20% rabatt på hela menyer. Ange ert bokningsnummer för provningen i samband med bordsreservationen. För att komma till restaurangens menyer och bokning, https://spritmuseum.se/restaurangen/

P.S. Det finns även möjlighet till lättare förtäring, fast och flytande i vår bar, före och efter provningen.

Köp 550 KR

Provning

Champagnemässa kl 11-17 #

lördag 18 januari, kl 11.00

Möt några av Frankrikes mest spännande champagnehus och provsmaka deras drycker på en minimässa. Välj mellan fler än 20 olika sorters champagne, många av dem säljs inte på Systembolaget.

Brunch

På lördagar och söndagar serverar vi vår tolkning av brunch i vår matsal. Ett antal förrätter och huvudrätt samt efterrätt för de som har tid och plats…

Angus Fairhurst

23/10–13/4, 2020

Angus Fairhurst tillhörde den inflytelserika generation konstnärer som blev känd som fenomenet Young British Artists. Angus Fairhurst rörde sig obehindrat mellan kollage, fotografi, videoverk, skulptur, måleri, teckning, grafik, musik, installation och animation.

Matsalen

Välkommen till matsalen på Spritmuseum. Här serverar vi vår version av en samtida måltid. Essensen av det tidigare upplevda, dagsfärska tankar och drömmar om den tid som komma skall.

Baren

I museets entré ligger även Baren, Vi har öppet måndag till onsdag kl 10-17, torsdag till lördag från kl 10 till ca kl 21.

Punsch

Varm eller kall Punschens historia i Sverige har sin början i mitten av 1700-talet.