Laddar Evenemang
två tjejer provar klassisk champagne

Champagne och annat bubbel

onsdag 15 maj, kl 19.00

För ett så pass litet land känns det nästan otroligt att Sverige hamnar på tionde plats av champagnedrickande länder i världen. Och ändå når champagnekonsumenterna inte upp i samma nivåer som proseccons diton. Svenskarna får helt enkelt inte nog av bubbel, och vi har aldrig druckit så mycket mousserande vin som nu.

Drycken, som framförallt brukar förknippas med festligheter och firande, börjar dessutom bli en allt mer självklar måltidsdryck för svenskarna. Ibland vill vi unna oss något riktigt dyrt och tjusigt, och ibland nöjer vi oss med en lite billigare bubblig budgetvariant. Under den här provningens 90 minuter smakar vi på flera olika sorter av den sprudlande favoritdrycken tillsammans med vinexperten Eva Karlsson.

Varmt välkomna!

Fri entré till museets utställningar ingår i biljettpriset.

Köp 695 KR

Fler tillfällen

spritmuseum-true-crime-djrugården

True Crime

1/1–31/12, 2024

True Crime är Spritmuseums utställning om förbudstidens största smugglare, langare och andra spritmarodörer. Boka en visning för dig och dina vänner!

På Gång

Scensamtal: Fylla bland kultureliten

fredag 26 april, kl 18.00

Fredagen den 26 april! Karin Mamma Andersson är Sveriges största konstnär. Anna Axfors och Elis Monteverde Burrau är poeter och alkoholromantiker. Några dagar innan Valborg – den dag då flest ungdomar begår sin alkoholdebut – samlas de på Spritmuseum för att prata om hur det dricks i de fina salongerna. Går det att vara nykter och hålla på med kultur? Är mingel ett jobb? Kan man skriva full? Står man ut med att skapa nykter? Hur gör man för att vara vid sina sinnens fulla bruk – oavsett alkoholhalt?

market debut spritmuseum djurgården

På Gång

Vårens stora konsthelg på Djurgården

fredag 17 maj, kl 15.00 - söndag 19 maj, kl 17.00

Se hit alla konstintresserade! Den 17–19 maj är det konstmässa och Market Art Fair riktar strålkastarna mot det senaste inom nordisk konst. Välkommen till Djurgårdens stora konsthelg!

På Gång

Bubbelmässa – allt som bubblar

lördag 25 maj, kl 11.00

Champagne har länge intagit en bergsäker förstaplats som det bästa mousserande vinet. Men efter att flera bubbliga varianter seglat upp på topplistan skakar fransmännen till ordentligt! Kom och bubbla med oss lördagen den 25 maj och provsmaka på både kvalitetschampagne som fullvärdiga utmanare.


På gång

+ Visa mer

Provningar

+ Visa mer