Laddar Evenemang

Champagne och dess konkurrenter

fredag 11 oktober, kl 18.00

Champagne har länge intagit en bergsäker förstaplats som det bästa mousserande vinet. Men efter att flera bubbliga varianter seglat upp på topplistan skakar fransmännen i stövletterna.

Bland annat har England nyligen glidit in på mousserande vatten med seglen i topp. Deras svala klimat passar nämligen utmärkt för de klassiska champagnedruvorna chardonnay, pinot noir och pinot meunier. Det spanska området Penedès är cavans förlovade land, och där går det mousserande vinet igenom en renässans. Och långt, långt härifrån hittar vi jordmån som påminner farligt mycket om den i just Champagne.

Kort sagt har champagnen fått det hett om öronen. Under provningens 90 minuter får ni veta varför, och avgöra vilket bubbel som egentligen är bäst.

Välkomna till en ny, spännande provning med Nadja Karlsson.

Skål och välkomna!

Fri entré till museet ingår i biljettpriset.

Köp 695 KR

Fler tillfällen

Spritmuseum-absolut-art-collection-absolut-statehood

Absolut Statehood – sommarens konstutställning

9/6–18/8, 2024

Ett av Absolut Vodkas mest ambitiösa konst- och reklamsamarbeten visas nu för första gången på Spritmuseum. Samtliga femtio delstater i USA hyllades av en lokal konstnär i vad som formar sig till en resa genom det skiftande amerikanska landskapet och dess lika skiftande kultur.

På Gång

Lös deckargåtan

onsdag 3 juli, kl 17.30

1920-talets Stockholm. Fyra personer hittas döda på svartklubben Grotta Azzurra. Vem har lurat gästerna med livsfarlig träsprit? Välkommen till sommarens deckarspel den 3 juli. För dig som älskar att lösa pusseldeckare och brott på tid.

spritmuseum-true-crime-djrugården

True Crime

1/1–31/12, 2024

True Crime är Spritmuseums utställning om förbudstidens största smugglare, langare och andra spritmarodörer. Boka en visning för dig och dina vänner!