Laddar Evenemang

Champagne och korv – utsålt

lördag 22 april, kl 15.00

En spännande provning där vi får smakprov av korv till champagnen. Men det är så klart inte vilka korvar som helst det rör sig om.
Varför är korv så inne just nu?
Det kan delvis ha att göra med trenden att ta tillvara på hela djuret. Som i sin tur torde bero på att det är dåliga tider
Eller att vi längtar tillbaka till gamla tider? Vi ska inte ta tillvara på hela djuret utan endast passande smakprov, självklart av finaste  kvalitet.

När det gäller champagnen däremot så hjälps vi åt att ta tillvara på hela flaskan.

Nadja Karlsson har i över tjugo års tid föreläst och undervisat professionellt om Mat & Dryck.
Nadjas introduktioner till de provningar hon håller i på Spritmuseum har liknats vid en blandning av nobelföreläsning och ståupp.

Välkomna!

Fri entré till museets utställningar ingår ( värde 140kr)

Evenemanget är tyvärr fullbokat.

Fler tillfällen

Provning

Drycker på havets botten

lördag 25 mars, kl 14.00

På denna provning tar vi er med på en spännande resa om smuggelsprit, portvin, gamla gula änkor med mera.
Dagen till ära har vi även bjudit in Vasa 1628 som kommer att berätta om hur återskapandet gick till. Självklart ingår en provsmakning av den också.

Visningar

Boka en privat visning med matchande dryck för dig och dina vänner, 30 minuter. Ni bestämmer själva tiden och dagen!

Smaka på museet

Vi erbjuder provningar och guidade visningar med passande dryck. Att beställa en av våra smakbrickor är också ett uppskattat sätt att lära sig mer om Sveriges dryckeshistoria, kultur och trender.