Laddar Evenemang

Champagne och korv – utsålt

fredag 21 februari, kl 18.00

En spännande provning där champagne möter korv. Men det är så klart inte vilka korvar som helst det rör sig om. Varför är korv så inne just nu? Det har delvis att göra med trenden att Ta Tillvara Hela Djuret. Som i sin tur torde bero på att Det är Dåliga Tider. Eller att vi längtar Tillbaka Till Gamla Tider. Men som sagt, korvarna är av finaste  kvalitet:  När det gäller champagnen hjälps vi åt att Ta Tillvara Hela Flaskan.

Nadja Karlsson har i över tjugo års tid föreläst och undervisat professionellt om Mat & Dryck. Nadjas introduktioner till de provningar hon håller i på Spritmuseum har liknats vid en blandning av nobelföreläsning och ståupp.

Köpt biljett återlöses ej men biljetten gäller även som entré till Spritmuseums utställningar. Provningen pågår i ca 90 minuter.

Om ni bokar bord i vår fina restaurang efter provningen ger vi er 20% rabatt på våra menyer. Ange ert bokningsnummer för provningen i samband med bordsreservationen. För att komma till restaurangens menyer och bokning, https://spritmuseum.se/restaurangen/boka-bord/

P.S. Det finns även möjlighet till lättare förtäring, fast och flytande i vår bar, före och efter provningen.

Evenemanget är tyvärr fullbokat.

Provning

Mjölksyrning

tisdag 18 februari, kl 17.30

Du kommer få att testa på att mjölksyra diverse grönsaker själv, ställa alla de frågor du har och även smaka på en mängd av de mjölksyrningar som museets restaurang dagligen använder tillsammans med Viktor Ankarberg.

Brunch

På lördagar och söndagar serverar vi vår tolkning av brunch i vår matsal. Ett antal förrätter och huvudrätt samt efterrätt för de som har tid och plats…

Angus Fairhurst

23/10–13/4, 2020

Angus Fairhurst tillhörde den inflytelserika generation konstnärer som blev känd som fenomenet Young British Artists. Angus Fairhurst rörde sig obehindrat mellan kollage, fotografi, videoverk, skulptur, måleri, teckning, grafik, musik, installation och animation.

Matsalen

Välkommen till matsalen på Spritmuseum. Här serverar vi vår version av en samtida måltid. Essensen av det tidigare upplevda, dagsfärska tankar och drömmar om den tid som komma skall.

Baren

I museets entré ligger även Baren, Vi har öppet måndag till onsdag kl 10-17, torsdag till lördag från kl 10 till ca kl 21.

Punsch

Varm eller kall Punschens historia i Sverige har sin början i mitten av 1700-talet.