Laddar Evenemang

Chateauneuf-du-Pape

2019-11-07, kl 18.00

eller
Varför har påven röda skor?

Vinets namn betyder ”påvens nya slott” och påvarna höll faktiskt till i Rhone-dalen på 1300-talet på grund av osämja mellan Italien och Frankrike. Påvens formella högkvarter låg i Avignon och hans sommarslott en bit ute på landet. Nadjas ursprungliga namnförslag på denna provning var ”fyra tuffa rödingar”, men det går kanske inte riktigt ihop med vinets katolska, kyska bakgrund. Nadja bjuder som vanligt på unika, överraskande fakta – om allt från druvor (mindre av Syrah och desto mer av Grenache) (lugn, hon går inte igenom samtliga de 18 druvor som appellationsreglerna tillåter) till de där märkliga stenarna som håller de ömtåliga vinstockarna varma från Mistral-vinden. För övrigt säger inget att provningens viner kommer från Frankrike, inflika Nadja hemlighetsfullt Nå, varför har då påven alltid röda skor? Nej, det är inte för att han trampade vin på 1300-talet.

Köpt biljett återlöses ej men biljetten gäller även som entré till Spritmuseums utställningar. Provningen pågår i ca 90 minuter.

Om ni bokar bord i vår fina restaurang efter provningen ger vi er 20% rabatt på våra hela menyer. Ange ert bokningsnummer för provningen i samband med bordsreservationen.
För att komma till restaurangens menyer och bokning, https://spritmuseum.se/restaurangen/

P.S. Det finns även möjlighet till lättare förtäring, fast och flytande i vår bar, före och efter provningen.

Köp 550 KR

Brygga & Berså

Bryggan och Bersån är öppna. Här ligger fokus på hantverksdrycker från svenska producenter från hela landet. Här serveras en spännande sommarmeny dagligen från kl 12.
Öppet om vädret tillåter.

Restaurangen

Vår restaurang har flyttat ut till Bryggan och Bersån som har öppet dagligen från kl 12. Det är gott om plats mellan borden. Varmt välkomna.

Provning

United taste of America

torsdag 13 augusti, kl 17.00

Nadja Karlsson, nyss hemkommen från USA, om de senaste kulinariska trenderna (mycket Mellanöstern) och vilka viner som passar till.