Laddar Evenemang

Chateauneuf-du-Pape

2019-11-07, kl 18.00

eller
Varför har påven röda skor?

Vinets namn betyder ”påvens nya slott” och påvarna höll faktiskt till i Rhone-dalen på 1300-talet på grund av osämja mellan Italien och Frankrike. Påvens formella högkvarter låg i Avignon och hans sommarslott en bit ute på landet. Nadjas ursprungliga namnförslag på denna provning var ”fyra tuffa rödingar”, men det går kanske inte riktigt ihop med vinets katolska, kyska bakgrund. Nadja bjuder som vanligt på unika, överraskande fakta – om allt från druvor (mindre av Syrah och desto mer av Grenache) (lugn, hon går inte igenom samtliga de 18 druvor som appellationsreglerna tillåter) till de där märkliga stenarna som håller de ömtåliga vinstockarna varma från Mistral-vinden. För övrigt säger inget att provningens viner kommer från Frankrike, inflika Nadja hemlighetsfullt Nå, varför har då påven alltid röda skor? Nej, det är inte för att han trampade vin på 1300-talet.

Köpt biljett återlöses ej men biljetten gäller även som entré till Spritmuseums utställningar. Provningen pågår i ca 90 minuter.

Om ni bokar bord i vår fina restaurang efter provningen ger vi er 20% rabatt på våra hela menyer. Ange ert bokningsnummer för provningen i samband med bordsreservationen.
För att komma till restaurangens menyer och bokning, https://spritmuseum.se/restaurangen/

P.S. Det finns även möjlighet till lättare förtäring, fast och flytande i vår bar, före och efter provningen.

Köp 550 KR

Fashion Cocktail

10/6–23/1, 2022

Spritmuseums stora satsning sommaren 2021 är modeutställningen ”Fashion Cocktail”, som visar ett urval ur den aldrig tidigare för publik visade Absolut Fashion-samlingen.

Provning

Mode & mat

onsdag 22 september, kl 17.30

Börja med ett glas bubbel och en guidade tur av modeutställningen Fashion Cocktail och avsluta med en tre rätters middag i matsalen.

Konferens & Möten

Stockholms kanske vackraste mötesrum finns på Spritmuseum. Och en av Stockholms bästa restauranger. Kan det bli bättre?

Vinlandet Sverige

VIN & VINUTSTÄLLNING

Upptäck utställningen tillsammans med ett glas svenskt vin och våra kunniga guider. Boka en privat visning när det passar, för slutna sällskap (max 6 personer). Självklart erbjuder museet visningar även utan ett glas vin.

Dryckeslandet Sverige

1/1–31/12, 2022

Dryckeslandet Sverige är Spritmuseums huvudutställning. Här aktiveras alla sinnen och minnen. Missa inte snapsvisorna i husbilen!


Visningar

Visning med vin, cocktail eller snaps.
Ni väljer klockslag och vilken utställning ni vill se.
Max 6 personer/visning.
Pris: 250 kr inkl entré, visning och dryck.

Boka visning: info@spritmuseum.se