Laddar Evenemang

Dagens bryggvärd – Bråhovda gin

2022-08-13, kl 12.00

Dagens värd var först ut i den svenska gin-vågen med att göra gin på uteslutande lokala svenska råvaror – en svensk terroir gin
Med en ambition att verka för en levande landsbygd så vill man även med sin produkt skapa en unik och lokal smak som inte kan imiteras.

I Bråhovda utanför Malmköping i Sörmland, en och halv timmes resa från Stockholm, har de arbetat med bönder och kryddträdgårdar för att ta fram en helt unik produkt.
Från granngården köper de in lokalt ekologiskt vete. De har anordnar årliga enbärsplockningar som engagerar både pensionärer som gästarbetande bärplockare.
Tillsammans med råvaror från den egna gården har de experimenterat fram en mix av rabarber och färsk mynta i sin destillationsprocess för att uppnå både balans och fräschör som är kännetecknande för en kvalitets-gin.
Vid tillverkningen så destilleras vete mäsken 42 gånger, uteslutande i kopparpanna, till en omsorgsfullt framtagen sk. ’Single estate’ sprit (där all råvara kommer från en gård) av mycket hög renhet.
Därefter tillsätts de lokala örterna som får macerera i sprit under förhöjd temperatur i 20 timmar innan den 43:e destillationen till slut ger en regelrätt London Dry Gin som endast späds med källvatten ned till 40% styrka, innan den tappas för hand på flaska.

Vill ni veta mer? Provsmaka och prata med producenten på plats?

Varmt välkomna till vår brygga!

Spritmuseum-absolut-art-collection-absolut-statehood

Absolut Statehood – sommarens konstutställning

9/6–18/8, 2024

Ett av Absolut Vodkas mest ambitiösa konst- och reklamsamarbeten visas nu för första gången på Spritmuseum. Samtliga femtio delstater i USA hyllades av en lokal konstnär i vad som formar sig till en resa genom det skiftande amerikanska landskapet och dess lika skiftande kultur.

På Gång

Lös deckargåtan

onsdag 3 juli, kl 17.30

1920-talets Stockholm. Fyra personer hittas döda på svartklubben Grotta Azzurra. Vem har lurat gästerna med livsfarlig träsprit? Välkommen till sommarens deckarspel den 3 juli. För dig som älskar att lösa pusseldeckare och brott på tid.

spritmuseum-true-crime-djrugården

True Crime

1/1–31/12, 2024

True Crime är Spritmuseums utställning om förbudstidens största smugglare, langare och andra spritmarodörer. Boka en visning för dig och dina vänner!