Laddar Evenemang

Lös deckargåtan

onsdag 3 juli, kl 17.30

Välkommen till förbudstiden i Sverige. Vi befinner oss nu i 1920- och 1930-talets Stockholm, en period då lönnbränning, smuggling och langning av sprit sågs som ett av de största samhällsproblemen.

Genomgripande restriktioner från statens sida gjorde det svårare att komma över det samhällshotande brännvinet, men öppnade samtidigt upp för en illegal marknad där svartspriten sköljde in över landet. För ju fler restriktioner, desto mer laddad och åtråvärd blev spriten. Samtidigt dansas det loss på kändistäta svartklubben Grotta Azzurra på Östermalm.

Men så händer något som inte får hända!

Fyra personer hittas döda på nattklubben, vem har försett gästerna med livsfarlig träsprit?
I det här deckarspelet möter du nykterhetsnämndens resoluta ordförande Lovisa Brask och tulltjänstemannen Jason Jasper, som behöver din hjälp för att hitta giftbetecknaren. För att lösa gåtan får du ledtrådar i Spritmuseums utställning “True Crime”.

Grotta Azzurra – Döden är din värd” är sommarens pusseldeckarevent på Spritmuseum, lett och producerat av spelledaren och deckarförfattaren Anders Danell. Utklädd, eller inte, levandegör du berättelsen under ledning av spelledaren.
I biljettpriset ingår en drink, med eller utan alkohol.

Välkomna till sommarens deckarspel!

Köp 495 KR

Fler tillfällen

Spritmuseum-absolut-art-collection-absolut-statehood

Absolut Statehood – sommarens konstutställning

9/6–18/8, 2024

Ett av Absolut Vodkas mest ambitiösa konst- och reklamsamarbeten visas nu för första gången på Spritmuseum. Samtliga femtio delstater i USA hyllades av en lokal konstnär i vad som formar sig till en resa genom det skiftande amerikanska landskapet och dess lika skiftande kultur.

På Gång

Lös deckargåtan

onsdag 3 juli, kl 17.30

1920-talets Stockholm. Fyra personer hittas döda på svartklubben Grotta Azzurra. Vem har lurat gästerna med livsfarlig träsprit? Välkommen till sommarens deckarspel den 3 juli. För dig som älskar att lösa pusseldeckare och brott på tid.

spritmuseum-true-crime-djrugården

True Crime

1/1–31/12, 2024

True Crime är Spritmuseums utställning om förbudstidens största smugglare, langare och andra spritmarodörer. Boka en visning för dig och dina vänner!


På gång

+ Visa mer

Provningar

+ Visa mer