Laddar Evenemang

Digital provning – Italien runt – utsålt

lördag 27 februari, kl 17.00

Följ med Nadja Karlsson på en rundresa i hennes favoritdistrikt.

Vi provar de berömda röda vinstilarna, Nadja berättar hur de kom till och kanske ger hon svaret på varför vi älskar dessa viner. Hon petar även in en liten söting på slutet.

Nadjas vinresa till Italien började 2004 då hon skrev om Amarone och om varför alla svenskar älskar vinet. Kanske tog resan slut 2018 då hon klättrade på Etnas sluttningar och talade om ”Meningen med livet” i SVTs program med samma namn.

Ni träffar även hennes side-kick Patrik Martinsson.

Plats
Framför din dator. Vi sänder via Zoom.
Nadja håller provningen – ni köper dryckerna och kopplar upp er på zoom.

Dryck som vi kommer att prova:
Rocca Guicciarda Riserva, 2017, Nr 2723, 85 kr
Langhe Nebbiolo Paolo Scavino, 2018, Nr 2368, 99 kr
Tommasi Amarone della Valpolicella Classico, 2016, Nr 22350, 159 kr
Florio Marsala Superiore Dolce, 2016, Nr 8403, 72 kr
Nadja har valt bland Systembolagets halvflaskor, så ni inte skall sitta där med massa viner över.

Önskar ni lite tilltugg köp gärna den kraftigt ”beroendeframkallande” osten Moliterno. Parmesan eller Pecorino-ost fungerar också.

Pris för provningen: 250 kr/länk oavsett hur många ni är framför datorn.

LÄNKEN SKICKAS KL 16 PÅ LÖRDAG.

Ev frågor besvaras av helen.ericsson@spritmuseum.se

Evenemanget är tyvärr fullbokat.

Vinlandet Sverige

VIN

18/11–31/10, 2021

Välkommen till vinlandet Sverige! Här berättar vi om den svenska vinproduktionen, tittar tillbaka på historiska drycker och lär oss ett och annat i Nadja Trendspanar.

The Party is Over

10/10–25/4, 2021

Vinterns konstutställning på Spritmuseum tar oss tillbaka till 80- och 90-talen i New York, till en era som inleddes i en anda av nyfunnen öppenhet tills AIDS-epidemin började släcka unga liv i tusental, med en sällan skådad backlash som följd. Men vi möter även styrkan i HBTQI+ rörelsens motreaktion.

Brunch

Lördagar och söndagar serverar vi en underbar brunch – en trerättersmeny med närodlade råvaror och säsongsbetonade rätter, som kompletteras med härliga drycker.