Laddar Evenemang

Digital provning: Vin till pizza

fredag 5 mars, kl 18.00

Enligt Nadja Karlsson (jämnårig med pizzans ankomst till Sverige) är det två omständigheter som styr chanserna för en lyckad bjudning hemmavid: 1. Valet av pizza. 2. Valet av vin. (Om du tänker baka pizzan själv, rekommenderar hon dig att surfa in på New York Times hemsida för inspiration. Sökord: pizza.). Om du tänker beställa hem pizza, pröva gärna en leverantör som inte dränker pizzan i kebabsås (oavsett huvudingrediens).

Och vinet hon serverar? Samtidigt som pizzan och Nadja kom till Sverige sjösatte Systembolaget sin stora satsning ”Operation vin” för att få svenskarna att dricka mindre brännvin. Nadja fullföljer vintraditionen, överraskar med både röda klassiker och orange vin. Det kan du också göra: Be gästerna sitta ned, höj glaset och deklarera att den svenska pizzan går i pension i år. Om nu inte pizzan du bjuder på är tillräcklig för att förlänga dess era, kommer vinet förhoppningsvis att göra jobbet.

Nadja Karlsson har i över tjugo års tid föreläst och undervisat professionellt om Mat & Dryck. Nadjas introduktioner till de provningar hon håller i på Spritmuseum har liknats vid en blandning av nobelföreläsning och ståupp.

Plats
Framför din dator. Vi sänder via Zoom.
OM DU BOKAR BILJETT IDAG, maila helen.ericsson@spritmuseum.se för länk

Drycker
Dessa vinerna kommer vi att prova:
Notera att de två första vinerna är halvflaskor och den sista är helflaska.

  • Monti GarbiRipasso, 2018, nr 5328, 72 kr.
  • Barolo Serrelunga dÀlba Nr 73604, 169 kr
  • Rkatsiteli Qvevri 2018, nr 2195, 128 kr.

Pizza
Vi rekommenderar givetvis klassikern Capricciosa – tomat, ost, skinka, champinjoner. Som pizza nr. två om ni så önskar, välj gärna en vegetarisk. Men inte någon pizza med ”hetta” då blir det svårt med klassiska viner som vi provar. Undvik också olika fruktvarianter som inte är någon höjdare till vinerna. Eftersom vi valt röda & orange viner så kanske inte heller fisk & skaldjur.
Köp gärna hem lite salta mandlar att pimpa pizzorna med, eller som sidekick.
Ostar som fungerar bra på pizzan eller bredvid Moliterno, Pecorino eller Parmesan.

Pris för provningen: 250 kr. / länk oavsett hur många ni är framför datorn.

Ev frågor besvaras av helen.ericsson@spritmuseum.se.

 

Köp 250 KR

Fashion Cocktail

10/6–23/1, 2022

Spritmuseums stora satsning sommaren 2021 är modeutställningen ”Fashion Cocktail”, som visar ett urval ur den aldrig tidigare för publik visade Absolut Fashion-samlingen.

Konferens & Möten

Stockholms kanske vackraste mötesrum finns på Spritmuseum. Och en av Stockholms bästa restauranger. Kan det bli bättre?

Vinlandet Sverige

VIN & VINUTSTÄLLNING

Upptäck utställningen tillsammans med ett glas svenskt vin och våra kunniga guider. Boka en privat visning när det passar, för slutna sällskap (max 6 personer). Självklart erbjuder museet visningar även utan ett glas vin.

Dryckeslandet Sverige

1/1–31/12, 2022

Dryckeslandet Sverige är Spritmuseums huvudutställning. Här aktiveras alla sinnen och minnen. Missa inte snapsvisorna i husbilen!


Visningar

Visning med vin, cocktail eller snaps.
Ni väljer klockslag och vilken utställning ni vill se.
Max 6 personer/visning.
Pris: 250 kr inkl entré, visning och dryck.

Boka visning: info@spritmuseum.se