Laddar Evenemang

En middag med Mening – i förmån till stöd för Ukraina

2023-10-11, kl 18.30

I år har Spritmuseum tillsammans med Beredskapslyftet skapat en utställning, Brave Wine, om ukrainska vinmakare och ordnat en välgörenhetsmiddag i museets restaurang i förmån till stöd för Ukraina. Nu lämnar vi över stafettpinnen till Ukraina Medtech, som är ett humanitärt projekt som moderniserar sjukhus i Kharkiv.

En middag med Mening

Tisdagen den 11 oktober anordnar Ukraina Medtech välgörenhetsmiddagen “En middag med Mening” till stöd för Ukraina. Kvällen bjuder på gemenskap och kulinariska upplevelser.

Under kvällen erbjuds inte bara en exceptionell måltid på Spritmuseum restaurang, utan du får också chansen att bli en del av en större insats – där du tillsammans med de andra gästerna gör skillnad. Varje tallrik, varje skratt, varje samtal under kvällen kommer att bidra till detta viktiga syfte. Det bästa av allt? Ukraina Medtech tar inte ut någon som helst ersättning. Varje krona går direkt till deras stödarbete.

Kvällens program

18.30. Välkomstdryck och mingel.
19.00. Välkomsttal av Jonas Hård af Segerstad, som driver projektet UkrainaMedtech.Han introducerar kvällens syfte och bakgrunden till detta initiativ med grunden i Slaget vid Poltava 1709.
19.15. Middagen börjar serveras.

Tillsammans stödjer vi och bidrar till av avancerad medicinsk utrustning för Zaitsevinstitutet i Charkiv, vilket hjälper de som drabbats av kriget i Ukraina.

Läs mer och boka din plats på Ukraina Medtechs hemsida.

spritmuseum-true-crime-djrugården

True Crime

1/1–31/12, 2024

True Crime är Spritmuseums utställning om förbudstidens största smugglare, langare och andra spritmarodörer. Boka en visning för dig och dina vänner!

På Gång

Scensamtal: Fylla bland kultureliten

fredag 26 april, kl 18.00

Fredagen den 26 april! Karin Mamma Andersson är Sveriges största konstnär. Anna Axfors och Elis Monteverde Burrau är poeter och alkoholromantiker. Några dagar innan Valborg – den dag då flest ungdomar begår sin alkoholdebut – samlas de på Spritmuseum för att prata om hur det dricks i de fina salongerna. Går det att vara nykter och hålla på med kultur? Är mingel ett jobb? Kan man skriva full? Står man ut med att skapa nykter? Hur gör man för att vara vid sina sinnens fulla bruk – oavsett alkoholhalt?

market debut spritmuseum djurgården

På Gång

Vårens stora konsthelg på Djurgården

fredag 17 maj, kl 15.00 - söndag 19 maj, kl 17.00

Se hit alla konstintresserade! Den 17–19 maj är det konstmässa och Market Art Fair riktar strålkastarna mot det senaste inom nordisk konst. Välkommen till Djurgårdens stora konsthelg!

På Gång

Bubbelmässa – allt som bubblar

lördag 25 maj, kl 11.00

Champagne har länge intagit en bergsäker förstaplats som det bästa mousserande vinet. Men efter att flera bubbliga varianter seglat upp på topplistan skakar fransmännen till ordentligt! Kom och bubbla med oss lördagen den 25 maj och provsmaka på både kvalitetschampagne som fullvärdiga utmanare.


Provningar

+ Visa mer