Laddar Evenemang

En ovanligt vild provning med middag

2018-06-03, kl 17.00

Kvällen börjar med en vild vandring i närheten av Spritmuseum med Lisen Sundgren. Hur kan vanliga vilda växter, sådana de flesta kallar ogräs, användas till mat, dryck och hur påverkar de hälsan?
Nadja Karlsson berättar om de spännande dryckerna som hon valt ut till de vilda smakerna.
Menyn komponerad av Spritmuseum restaurangs Petter Nilsson är en tolkning av restaurangens omgivning och terroir.

Lisen Sundgren är örtspecialist och forager – en som samlar vilda ätliga växter, författare och föreläsare. I flera år har hon samarbetat med flera av Sveriges främsta kockar för att utveckla användningen av de vilda växter som finns i vår närhet, hållit kurser om hur vi med naturens hjälp kan öka vårt välbefinnande och leva en mer hållbar livsstil, inte minst genom att ta in naturen i köket.

Nadja Karlsson har i över tjugo års tid föreläst och undervisat professionellt om Mat & Dryck. Nadjas introduktioner till de provningar hon håller i på Spritmuseum har liknats vid en blandning av nobelföreläsning och ståupp.

Petter Nilsson har varit bosatt i Frankrike under tio år och drev bl a La Gazzetta i Paris. Petter är välkänd på den internationella matavantgardescenen.

Köp 1500 KR

Framtidens Mat & Dryck 

7/2–31/10, 2019

Utställningen ”Framtidens Mat & Dryck”, en utställning om visioner, hälsotrender och klimatmat, är nu öppen.

Brunch

Brunch serveras i matsalen, lördag och söndag från kl 12.

Provning

CHAMPAGNE – TASTING IN ENGLISH

fredag 29 mars, kl 18.00

Despite having worked as a waitress and maître d’ at New York’s top restaurants, Eva Karlsson never grows tired of answering questions about champagne, and there are no bad questions.