Spritmuseum bjuder in till en kvällskurs där du får lära dig allt du önskar veta om mjölksyrning!
Du kommer få att testa på att mjölksyra diverse grönsaker själv, ställa alla de frågor du har och även smaka på en mängd av de mjölksyrningar som museets restaurang dagligen använder.
Mjölksyrning är den gamla konserveringsmetoden som nu återigen har blivit modern, folkligt för sina hälsofördelar, men i restaurangköken för den komplexa smak som den kan utvinna ur
tillsynes enkla råvaror.
Kursen hålls i restaurangen och inleds med matigare mackor och samtal innan det praktiska påbörjas.
Du kommer att få en grundkurs i vad mjölksyrning egentligen är;
hur du mjölksyrar på ett säkert sätt, vad som passar bra att mjölksyras och smaka på ett flertal mjölksyrningar från köket som visar på den bredd av grönsaker, bär och buljonger som
tekniken kan användas till. De grönsaker som du mjölksyrar under kvällen får du självklart ta med dig hem.
Viktor Ankarberg som håller i Workshopen jobbar som Souschef i restaurangens kök,
där han förutom att laga mat gör en stor mängd av de mjölksyrningar och diverse andra fermentationer som köket producerar.
Kursen är ca tre timmar lång.
Köp 900 KR