Laddar Evenemang

Mjölksyrning

tisdag 23 april, kl 17.30

Spritmuseum bjuder in till en kvällskurs där du får lära dig allt du önskar veta om mjölksyrning!
Du kommer få att testa på att mjölksyra diverse grönsaker själv, ställa alla de frågor du har och även smaka på en mängd av de mjölksyrningar som museets restaurang dagligen använder.

Mjölksyrning är den gamla konserveringsmetoden som nu återigen har blivit modern, folkligt för sina hälsofördelar, men i restaurangköken för den komplexa smak som den kan utvinna ur
tillsynes enkla råvaror.

Kursen hålls i restaurangen och inleds med matigare mackor och samtal innan det praktiska påbörjas.

Du kommer att få en grundkurs i vad mjölksyrning egentligen är;
hur du mjölksyrar på ett säkert sätt, vad som passar bra att mjölksyras och smaka på ett flertal mjölksyrningar från köket som visar på den bredd av grönsaker, bär och buljonger som
tekniken kan användas till. De grönsaker som du mjölksyrar under kvällen får du självklart ta med dig hem.

Viktor Ankarberg som håller i Workshopen jobbar som Souschef i restaurangens kök,
där han förutom att laga mat gör en stor mängd av de mjölksyrningar och diverse andra fermentationer som köket producerar.

Kursen är ca tre timmar lång.

Köp 900 KR

Snapsvisor

Gillar du att sjunga snapsvisor? Här kan du ladda hem färdiga sånghäften till sommarens alla fester, från midsommar till kräftskivan.

Absolut Art Collection: Photo

27/4–2/10, 2019

60 fotografiska verk från Absolut Art Collection skapade av 23 internationellt kända konstnärer inom konst- och modefotografi. Variationen är stor, brokig och gränslös.

Brygga & Berså

Smaka på Sverige på Spritmuseums brygga! Här ligger fokus på hantverksdrycker från svenska producenter från hela landet. Der serveras säsongspräglad, ekologisk mat med fokus på hav, sjö och växtriket.