Laddar Evenemang

Framtidstron i den svenska mathistorien, och i framtiden

torsdag 21 mars, kl 18.00

Brott: Klimatförstörelse. Åtalad: Matkulturen: Påföljd: Veganskt, villkorligt eller något annat? – Framtidstron i den svenska mathistorien, och i framtiden

Richard Tellström är författare och docent i måltidskunskap. Han har varit redaktör för TV-serier som Historieätarna, Landet Brunsås och julkalendern Tusen år till julafton. I sin forskning intresserar han sig matkulturen, varför vi väljer att äta det vi gör och varför vi väljer bort annat, ja rent av hur vi blir less och uttråkade av en del maträtter. I den här föreläsningen berättar han om vad det är som verkligen skapar ny matkultur och hur framtidsförutsägelse inte alltid slår igenom som varför vi aldrig kommer att äta mat i pillerform. Det bli också nedslag bland de framtidsrätter som vi glömt bort, och bland de tillfällen där matkulturen svängt åt nya håll som ingen förutsett eller tänkt på.

Föredraget pågår i ca 1 h.

I Spritmuseums bar serveras mindre och större rätter, spännande drycker samt en Framtidsmeny som köket tagit fram i samband med aktuella utställningen Framtidens Mat & Dryck. 

Köp 200 KR

Provning

Cidermässa

söndag 29 september, kl 12.00

För fjärde året i rad bjuder Spritmuseum och Riktig Cider in till en mässa där vi presenterar den bästa hantverkscider som tillverkas i Sverige. 

Brunch

Brunch serveras i matsalen, lördag och söndag från kl 12.

Presentkort

Ge bort en upplevelse i bröllopspresent! Fyra erbjudanden i ett. Spritmuseums presentkort gäller till våra dryckesprovningar, i restaurangen, baren, bryggan och bersån samt i butiken och självklart till museets utställningar.

Möten

Stockholms kanske vackraste mötesrum finns på Spritmuseum. Och en av Stockholms bästa restauranger. Kan det bli bättre?

Spritlandet Sverige

1/1–31/12, 2019

”Spritlandet Sverige” är Spritmuseums permanenta utställning som handlar om svenskarnas bitterljuva förhållande till alkohol.