Laddar Evenemang

Framtidstron i den svenska mathistorien, och i framtiden

2019-03-21, kl 18.00

Brott: Klimatförstörelse. Åtalad: Matkulturen: Påföljd: Veganskt, villkorligt eller något annat? – Framtidstron i den svenska mathistorien, och i framtiden

Richard Tellström är författare och docent i måltidskunskap. Han har varit redaktör för TV-serier som Historieätarna, Landet Brunsås och julkalendern Tusen år till julafton. I sin forskning intresserar han sig matkulturen, varför vi väljer att äta det vi gör och varför vi väljer bort annat, ja rent av hur vi blir less och uttråkade av en del maträtter. I den här föreläsningen berättar han om vad det är som verkligen skapar ny matkultur och hur framtidsförutsägelse inte alltid slår igenom som varför vi aldrig kommer att äta mat i pillerform. Det bli också nedslag bland de framtidsrätter som vi glömt bort, och bland de tillfällen där matkulturen svängt åt nya håll som ingen förutsett eller tänkt på.

Föredraget pågår i ca 1 h.

I Spritmuseums bar serveras mindre och större rätter, spännande drycker samt en Framtidsmeny som köket tagit fram i samband med aktuella utställningen Framtidens Mat & Dryck. 

Köp 200 KR

Brygga & Berså

Nu är Spritmuseums Brygga och Berså öppna! Här ligger fokus på hantverksdrycker från svenska producenter från hela landet. Vi serverar säsongspräglad, ekologisk mat med fokus på hav, sjö och växtriket.

Restaurangen

Vår restaurang har öppet och erbjuder både lunch och enkla barrätter. Det är gott om plats mellan borden.
Vid vackert väder så öppnar vi vår uteservering. Varmt välkomna.

Dryckeslandet Sverige

1/1–31/12, 2020

”Dryckeslandet Sverige” är Spritmuseums permanenta utställning som handlar om svenskarnas bitterljuva förhållande till alkohol.

Dryckernas historia

Här samlar vi texter skrivna av museets intendent Eva Lenneman om allt från brännvin till vin.


Provningar

+ Visa mer