Laddar Evenemang

Framtidstron i den svenska mathistorien, och i framtiden

torsdag 21 mars, kl 18.00

Brott: Klimatförstörelse. Åtalad: Matkulturen: Påföljd: Veganskt, villkorligt eller något annat? – Framtidstron i den svenska mathistorien, och i framtiden

Richard Tellström är författare och docent i måltidskunskap. Han har varit redaktör för TV-serier som Historieätarna, Landet Brunsås och julkalendern Tusen år till julafton. I sin forskning intresserar han sig matkulturen, varför vi väljer att äta det vi gör och varför vi väljer bort annat, ja rent av hur vi blir less och uttråkade av en del maträtter. I den här föreläsningen berättar han om vad det är som verkligen skapar ny matkultur och hur framtidsförutsägelse inte alltid slår igenom som varför vi aldrig kommer att äta mat i pillerform. Det bli också nedslag bland de framtidsrätter som vi glömt bort, och bland de tillfällen där matkulturen svängt åt nya håll som ingen förutsett eller tänkt på.

Föredraget pågår i ca 1 h.

I Spritmuseums bar serveras mindre och större rätter, spännande drycker samt en Framtidsmeny som köket tagit fram i samband med aktuella utställningen Framtidens Mat & Dryck. 

Köp 200 KR

Snapsvisor

Gillar du att sjunga snapsvisor? Här kan du ladda hem färdiga sånghäften till sommarens alla fester, från midsommar till kräftskivan.

Spritlandet Sverige

1/1–31/12, 2019

”Spritlandet Sverige” är Spritmuseums permanenta utställning som handlar om svenskarnas bitterljuva förhållande till alkohol.

Brygga & Berså

Smaka på Sverige på Spritmuseums brygga! Här ligger fokus på hantverksdrycker från svenska producenter från hela landet. Der serveras säsongspräglad, ekologisk mat med fokus på hav, sjö och växtriket.

Sommarens meny

Lunch serveras dagligen från kl 12 på Spritmuseums brygga och i bersån.


Visningar

+ Visa mer

Provningar

+ Visa mer