Laddar Evenemang

Franska viner

2018-10-11, kl 18.00

FRANSKA FÖR NYBÖRJARE ELLER DET SERVERAS VIN OCKSÅ.
Nej, det är ingen språkkurs på Spritmuseum som erbjuds. Men det är heller inte enbart en vinprovning. Eva Karlsson är övertygad frankofil på alla plan – och det kommer att märkas i hennes dialog med deltagarna. Som servitör och hovmästare på franska innerestauranger i New York gick hon från att vara expert på bordsviner till expert på årgångsviner. Här serveras en lika entusiastisk som pedagogisk inventering av skillnaderna mellan de franska vindistrikten, dess druvor, viner och respektive karaktär, blandat med referenser till fransk kultur. Evas franska favoritfilm?”Betty Blue, 37,2° på morgonen”. Evas franska favoritvin? Chateau Margaux 15,7° i kvällningen.

Eva Karlsson är utbildad psykodramatiker och mental coach. Under universitetsstudier i Frankrike och som servitör och hovmästare på innerestauranger i New York förvärvade hon unika vinkunskaper. Som hon nu får utlopp för i sina provningar på Spritmuseum. Hon kan sägas ha en opretentiös inställning till vin. Köpt biljett återlöses ej men gäller till museets utställningar.

Köpt biljett återlöses ej men biljetten gäller även som entré till Spritmuseums utställningar. Provningen pågår i ca 90 minuter.

Museets kritikerrosade restaurang bjuder på en extra rätt i när ni beställer en hel middagsmeny. Begränsat antal platser. Vänligen uppge provningens bokningsnr i kommentarsfältet i samband bokningen. https://spritmuseum.se/restaurangen/
I baren serveras enklare rätter innan och efter provningen.

Köp 400 KR

Snapsvisor

Gillar du att sjunga snapsvisor? Här kan du ladda hem färdiga sånghäften till sommarens alla fester, från midsommar till kräftskivan.

Absolut Art Collection: Photo

27/4–2/10, 2019

60 fotografiska verk från Absolut Art Collection skapade av 23 internationellt kända konstnärer inom konst- och modefotografi. Variationen är stor, brokig och gränslös.

Brygga & Berså

Smaka på Sverige på Spritmuseums brygga! Här ligger fokus på hantverksdrycker från svenska producenter från hela landet. Der serveras säsongspräglad, ekologisk mat med fokus på hav, sjö och växtriket.